|

Buse ablam bana rüyamda ağlama dedi ağlamıyorum

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Buse'nin kardeşi ablasını rüyasında gördüğünü söyledi.

Aa
00:00 - 23/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 23/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Buse ablam bana rüyamda ağlama dedi ağlamıyorum
Buse ablam bana rüyamda ağlama dedi ağlamıyorum

İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın kardeşi Sude ablasını rüyasında gördüğünü yakınlarına anlattı.







17 yaşındaki Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise dayanılmaz bir acı içinde olduklarını belirtti.

'Vatan sağ olsun. Büyüttük hain tuzağa gittiler' diyen Elber, damadının yıllarca dağlarda teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Buse'nin Sude adında bir kardeşinin olduğunu da ifade eden Elber, 'Ablasını rüyasında görmüş. Ablası ona 'ağlamayın' demiş. O yüzden ağlamıyor' diye konuştu.



Elber, bir gazetecinin Buse'nin yaşasaydı yapmak istediği mesleğe ilişkin sorusu üzerine de, 'Buse subay olmak istiyordu. Gözünü açtı, askeri elbiseler içinde babasını gördü' yanıtını verdi. 

Taziyeleri kabul eden baba Ünal Sarıyağ'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Yakasına astığı kızının fotoğrafını okşayan Sarıyağ, küçük kızı Sude'ye sarılarak zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ise evlerinde taziyeleri kabul etti. Belgin Sarıyağ, akrabaları ve komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.



Buse Sarıyağ'ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, 'Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi' diye konuştu.



Bu arada, ilçedeki sokaklara ve evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.



14 yıl önce