|

Büyük gün 16 Nisan

Cumhurbaşkanlığı sistemi”ni içeren Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:05 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Referandum süreci başladı
Referandum süreci başladı

Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir'de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayırlı, güzel günler olur inşallah. Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı. Dolayısıyla halkoylaması tarihi de netleşti. İnşallah 16 Nisan tarihinde referandum yapılacak. Büyük gün 16 Nisan. Meclisimizin hallettiği, Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu değişiklik vatandaşlarımız tarafından da nihai tasdiki yapılacak, onay verilecek. Ve böylece yürürlüğe girmiş olacak. Memleketimizin milletimizin geleceği için güzel bir adım atıldığını düşünüyoruz. Artık, söz ve karar da milletin” dedi.





'EVET' BEYAZ, 'HAYIR' KAHVERENGİ


Halkoylamasında beyaz renk üzerinde 'Evet', kahverengi üzerinde 'Hayır' ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulası kullanılacak. Oy verme kütüğü ile sandık listesinde kayıtlı olan ve oy kullanma yeterliği bulunan her vatandaş halkoylamasına katılabilecek. Yabancı ülkelerdeki vatandaşlar, halk oylamasından 20 gün öncesinden başlayarak oylarını kullanabilecek.


#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce