|

Büyük mutluluk duydum

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "'Böylesine önemli bir kurumun bütün ödüllerini kısa sürede almak, bizleri hem gururlandırıyor, hem de sorumluluğumuzu arttırıyor" dedi.

Aa
00:00 - 10/10/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:11 - 10/10/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyük mutluluk duydum
Büyük mutluluk duydum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa Konseyi büyük ödülünün Ankara'ya verilmesiyle ilgili, 'Böylesine önemli bir kurumun bütün ödüllerini kısa sürede almak, bizleri hem gururlandırıyor hem de sorumluluğumuzu arttırıyor' dedi.

Gökçek, 2009 yılı Avrupa Konseyi Ödülü'nü, olağanüstü toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Maria de Puig'den aldı.

Melih Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi gibi evrensel temel değerler olan demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerini güçlendirmek amacına dayalı kurulan bir kurumun belediyelere verdiği en büyük ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gökçek, Belediye Meclisi'nin tarihinde ilk defa böyle bir gündemle olağanüstü toplandığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak son 15 yılda birçok kentsel, sosyal ve kültürel projeyi Ankara'ya kazandırdıklarını anlatan Gökçek, 'Su sorunu olmayan, havası temiz, yeşil alanları bol kentsel dönüşüm ve kent içi trafikte Avrupa standartları üzerinde bir Başkente kavuşmanın haklı gurur ve mutluluğu içindeyiz' diye konuştu.

Belediye olarak kardeş şehir ilişkilerine de önem verdiklerini dünyanın dört bir yanından 40 kentle kardeş şehir ilişkileri kurduklarını da anlatan Gökçek, aynı zamanda bir çok uluslararası konferansı Ankara'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gökçek, Avrupa Konseyi'nin de bu çalışmalarını görmezden gelmediğini, 8 yıl gibi kısa bir sürede 'Avrupa diploması', 'Avrupa şehir bayrağı' ve 'Avrupa şeref plaketi' ve son olarak da Avrupa Konseyi Büyük Ödülü'nü Ankara'ya vererek gayretlerini taçlandırdığına işaret eden Gökçek, 'Böylesine önemli bir kurumun bütün ödüllerini kısa sürede almak, bizleri hem gururlandırıyor hem de sorumluluğumuzu arttırıyor' diye konuştu.


'BU, HAK EDİLMİŞ BİR BAŞARIDIR'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Puig de Avrupa Ödülü'nü 1955 yılından itibaren verilmeye başlandığını, 60'tan fazla şehrin bu ödülü olmaya hak kazandığını söyledi.

Ankara'nın bu ödülü almasının önemli bir olay olduğuna işaret eden Puig, bu ödül ve daha önce alınan ödüllerin Ankara Büyükşehir Belediyesinin başarısının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ödüle Ankara'dan başka kentlerin de aday olduğunu dile getiren Puig, ancak gerçekleştirilen projeler kapsamında Ankara'nın bu ödülü aldığını kaydetti. Puig, 'Bu, hak edilmiş bir başarıdır. Bu ödülün Ankara için teşvik ve cesaret kaynağı olmasını temenni ederim' dedi.

Puig, daha sonra Avrupa Konseyi Büyük Ödülü ile birlikte Ankaralı öğrencilere burs olacak 10 bin avro değerindeki temsili çeki verdi.

Bu arada, ödül töreni öncesinde Puig ve beraberindeki heyetle makamında görüşen Gökçek, misafirlerine çini vazo hediye etti, plaket sundu.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ile Necati Çetinkaya'nın yanı sıra bazı ilçe belediye başkanları katıldı.


15 yıl önce