|

Büyükbaş hayvan hırsızlığında 10 gözaltı

Büyükbaş hayvan çalan şebekeye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı, 13 kişi de aranıyor.

Yeni Şafak
18:35 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 17:31 - 10/07/2015 Cuma
DHA

Konya merkezli 4 ilde büyükbaş hayvan çalan şebekeye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Çalınan büyükbaş hayvanlardan 125'i ele geçirildi. Operasyon kapsamında 13 kişi de aranıyor.


Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ereğli ilçesinde son dönemlerde büyükbaş hayvan hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Çalışma sonucu şebeke üyelerinin kimliklerini belirleyen jandarma, bugün Ereğli başta olmak üzere Niğde, Adana ve Kayseri'de daha önceden belirlenen 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 13 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Çalınan büyükbaş hayvanlardan 125'i ele geçirildi. Jandarma şebekenin kaç tane büyükbaş hayvan çaldığını belirlemek içinde incelemesini sürdürüyor.


OPERASYONDA SUÇ ÜSTÜ BAŞKA BİR HIRSIZ ELE GEÇİRİLDİ

Jandarmanın Adana'daki şebeke üyelerine yaptığı operasyon sırasında ise bir şüphelinin evinden eşya çalmak isteyen bir kişiyi yakaladıklarını öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelinin Adana'daki güvenlik güçlerine teslim edildiği belirtildi.



#Konya
#hayvan hırsızlığı
#Büyükbaş hayvan hırsızlığı
#gözaltı
9 yıl önce