|

Büyükelçi ülkesine gönderildi

İntihar eden Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Miroslaw Palasz'ın cenazesi, ülkesine gönderildi. Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı.

.
00:00 - 10/04/2000 Pazartesi
Güncelleme: 13:18 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Büyükelçi ülkesine gönderildi
Büyükelçi ülkesine gönderildi

ANKARA- Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Miroslaw Palasz'ın cenazesi, askeri törenle ülkesine gönderildi. Tedavi gördüğü Bayındır Tıp Hastanesi'nde üç gün önce ölen Palazs için Esenboğa Havalimanı'nda cenaze töreni düzenledi. Törende konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu, "Son yolculuğunda Sayın Palazs'a güle güle demek için buraya geldik. Kendisi tam bir centilmen, sanat ve edebiyat adamıydı. Türkiye'nin de çok iyi bir dostuydu" dedi. Palazs'ın Türkiye ve Polonya ilişkilerine çok büyük hizmetleri bulunduğunu kaydeden Loğoğlu, "Seçkin bir diplomat olarak Türk-Polonya ilişkilerine yaptığınız büyük katkılar için teşekkür ediyoruz. Elvada Sayın Büyükelçi, sevgili dostum" diye konuştu.

"Türkiye'yi çok seviyordu"

Filistin'in Ankara Büyükelçesi Fuad Yasin de yaptığı konuşmada, "Sevgili meslektaşıma güle güle demek çok zor ve çok acı" dedi. Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Grezegor Michaski, Palazs'ın hatırası için konuşmasını Türkçe yapacağını belirterek, "Sayın Palazs'ı ikinci memleketinden göndermek çok acı bir duygu. Türkiye'yi çok seviyordu. Onun bıraktığı mirasa sadığız ve sadık kalacağız." Cenaze, askeri bir uçakla ülkesine gönderildi. Törene, ABD Büyükelçisi Marc Parris, de katıldı.

24 yıl önce