|

Büyüme Gezi''yi dinlemedi

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Türkiye ekonomisinin Gezi olaylarına rağmen büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Kopuz, ''Bana göre özel sektör ekonomiye güvenini hiçbir zaman kaybetmedi'' dedi.

.
00:00 - 12/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:19 - 11/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Büyüme Gezi''yi dinlemedi
Büyüme Gezi''yi dinlemedi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye ekonomisinin büyümesini Gezi olaylarının da durduramadığını ifade etti Üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 4,4''lük büyümenin ekonomiye güvenin en somut göstergesi olduğunu belirten Kopuz, şöyle devam etti: ''Türk ekonomisi, türlü siyasi tuzaklarla ve Gezi benzeri provokasyonlarla durdurulmaya çalışılıyor. Ama gezi olayları ve onları tezgahlayanlar bütün oyunlarına rağmen Türkiye''nin ekonomik gelişmesini durduramadılar; durduramayacaklar. Ekonomimiz dedikodulara kulak asmadı. Geçtiğimiz yılbaşından beri 2013 yılı büyüme tahminleri ile ilgili olarak üretilen bütün olumsuz senaryolar boşa çıktı.

ÖZEL SEKTÖRDE GÜVEN TAM

Ali Kopuz, özel sektörün ekonomiye duyduğu güvenin, 2010 yılının ocak ayından itibaren, 2011 ve 2012 yılı aralık ayları hariç, 45 ay üst üste, reel kesim güven endeksiyle desteklendiğine işaret ederek, ''Bana göre özel sektör ekonomiye güvenini hiçbir zaman kaybetmedi. Son 10 yıldaki başarının arkasında da bu güven var'' şeklinde konuştu. Kopuz, ''Ekonomi azimle, dünya büyüme ortalamasının en az 1 puan üzerinde bir büyüme ile yola devam ediyor'' dedi.

Ali Kopuz, ''Ekonomiyi değerlendirirken şahsi ekonomik beklentilerine hizmet eden pek çok meşhur isim 2013 yılına dair ''ekonomide kıyamet kopacak'' şeklindeki açıklamalarına o günlerde de karşı çıktık'' dedi.


10 yıl önce