|

Canlı bombayı ailesi teşhis etti

Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısını düzenleyen kadın teröristin, Dağıstanlı 18 yaşındaki Diana Ramazanova olduğu ailesi tarafından da resimlerle tespit edildi. Diana’nın annesi Rayzanat’tan DNA testi için kan alındı

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 15/01/2015 Perşembe
Diğer
İstanbul’un turistik beldesi Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen teröristi ailesi resimlerden tespit etti. Rus basını 18 yaşındaki canlı bomba Diana Ramazanova’ya ait fotoğrafları dün okurlarıyla paylaştı. Rus haber sitesi LifeNews’de yer alan habere göre, 18 yaşındaki Diana Ramazanova’nın Dağıstan’ın Derbent kentinde doğduğu ve oradan ailesiyle birlikte Moskova’ya taşındığı kaydedildi. Moskova’da bir mağazada çalışmaya başlayan Ramazanova, internet aracılığıyla Türkiye’de yaşayan biriyle tanıştıktan sonra sonra evlendi. 

ANNESİ DNA TESTİ İÇİN KAN VERDİ

İddaya göre Ramazanova, Türkiye’de kaldığı süre zarfında, Rusya’da bir terör saldırısı yapmaya ikna edilmeye çalışıldı. Ancak, henüz bilinmeyen sebeplerden dolayı saldırı İstanbul’da düzenlendi. Bu arada, Diana’nın annesi Rayzanat’tan DNA testi yapmak için kan alındı. DNA testinin İnterpol aracılığıyla yapılacağı, canlı bombanın DNA örneklerinin annesinin DNA örneği ile karşılaştırılmak üzere Rus yetkililere teslim edileceği öğrenildi. 

Böyle bir saldırıya hala inanamıyoruz

Öz babası hapiste olan canlı bombanın üvey babası Magomed, saldırıya hala inanamadıklarını söyledi. Magomed, şunları söyledi: Diana evlendikten sonra çok hızlı bir şekilde değişti Kimseye haber vermeden evi terk etti. Biz geri Derbent’e döndüğünü düşünüyorduk. Bir gün eşime Diana’dan bir mesaj geldi. Evlendiğini ve Türkiye’de yaşadığı yazıyordu. Terör saldırısından bir ay önce Diana bizden yanına gelmemizi rica etti. Bebek beklediğini söyledi. Diana çok akıllı bir kızdı. Biz hala böyle birşey yaptığına inanamıyoruz.

#İstanbul
#Sultanahmet
#canlı bomba
9 yıl önce