|

Çavuşoğlu Afgan yetimlerle iftar açtı

Kabil Büyükelçiliği'nde Afgan bakanlar ve üst düzey siyasetçilerinin bulunduğu iftar programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eline aldığı sandviçle yer sofrasında oturan Afgan yetim çocukların yanına gelerek birlikte iftar yaptı.

Yeni Şafak
23:15 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:31 - 16/06/2016 Perşembe
DHA

Myanmar ve Srilanka ziyaretleri ardından Afganistan'a resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nda Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, NATO'nun Afganistan Sivil Temsilcisi İsmail Aramaz, Afganistan'da görevli Türk Gücü Komutanı Hava Tümgeneral Cahit Bakır ve TİKA Afganistan Koordinatörü Süleyman Şahin karşıladı.



Helikopterle Türk Büyükelçiliği'ne geçen Bakan Çavuşoğlu, ardından Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Ghani tarafından kabul edildi. Ghani ile ikili görüşmenin ardından Bakan Çavuşoğlu, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Dr. Abdullah Abdullah ile bir araya geldi. Her iki liderle yapılan görüşmede Türkiye ve Afganistan arasındaki ilişkilerin derinliği ve Afganistan'ın geleceği için Türkiye'nin gösterdiği destek ve yardım faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, daha sonra mevkidaşı Afgan Dışişleri Bakanı Salahaddin Rabbani ile bir araya geldi. İkili görüşmelerin ardından iki bakan ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti.


Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek istediğini ve Afganistan'da kalkınma projelerini desteklemeyi sürdüreceklerini ifade ederek Afganistan'da yatırım yapan Türk firmalarının sayısının arttığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.



TÜRK BİRLİĞİNE ZİYARET


Gün boyu süren temasların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kabil'de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan


Görev Gücü Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada Görev Gücü Komutanı Hava Tümgeneral Cahit Bakır tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu'na NATO Bünyesinde Afganistan'da gerçekleştirilen sivil asker işbirliği ve Afgan ordusunun eğitimi ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi verildi.



İFTARI YETİM AFGAN ÇOCUKLARIYLA AÇTI


Bakan Çavuşoğlu daha sonra, Kabil büyükelçiliğinde Afgan bakanlar ve üst düzey siyasetçilerin yer aldığı iftar programına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, eline aldığı içinde döner bulunan sandviçle yer sofrasında iftarlıklarıyla oturan Afgan yetim kızların yanına geldi ve onlarla sohbet ederek iftar yaptı. Uzun süre çocuklarla zaman geçiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Afganistan
#İftar
8 yıl önce