|

Çayı senden esirgemeyiz

Başbakan Erdoğan'ın “Belki bir çayını içerdik, ondan da mahrum kaldık” açıklamasına cevap veren CHP lideri Baykal, “Bir çayı senden esirgeyecek değiliz” dedi, ama görüşmenin kameraya alınması şartından da vazgeçmedi.

Haber Merkezi
00:00 - 21/10/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 21/10/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Çayı senden  esirgemeyiz
Çayı senden esirgemeyiz

CHP lideri Deniz Baykal, kamera şartı koşmasından dolayı kendisiyle görüşmeyi reddeden ve bunu da "Belki bir çayını içerdik. O çayından mahrum olduk" diyen Başbakan Erdoğan'a "Çayı senden esirgeyecek değiliz" diye cevap verdi. TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, şöyle devam etti: "Bizim kapımız açık senin de kapın açık olsun. Kapım sana da millete de açık. Buyur, içeceğin çay olsun. Bir çayı senden esirgeyecek değiliz. Ama yanlışlarını paylaşmayız. İşbirliği içinde olduğumuz izlenimini vermene müsade etmeyiz."

İMRALI MUHATAP ALINDI

Baykal, Mahmur Kampı ve Kandil Dağı'ndan bir grup teröristin Türkiye'de teslim olmasına ilişkin de "Dün açıkça görülmüştür ki İmralı'dan gönderilen yol haritası uygulamaya konulmuştur" yorumunu yaptı.

AZERBAYCAN BAYRAKLARI

Bursa'da oynanan Türkiye ile Ermenistan maçında Azerbaycan bayraklarının toplatıldığını ifade eden Baykal, Azerbaycan'ın gönül kırıklığı nedenlerinden birinin bu olduğunu öne sürdü. Baykal, "Daha dün PKK bayraklarıyla sınırda, binlerce insan, güvenlik güçlerinin gözlerine baka baka, onların gözleri önünde gösteriler yapıyorlar. Bunların hepsini içinize sindiriyorsunuz ama kardeş Azerbaycan bayrağının Bursa'da bir maçta bulundurulmasını yasaklama gereği duyuyorsunuz. Gücünüz sizin PKK'ya yetmiyor da Azerbaycan'a mı yetiyor?" diye konuştu.



15 yıl önce