|

Çelik: Partimizin gündeminde af yok

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat basına kapalı şekilde süren toplantı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik af konusu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Partimizin gündeminde af yok. Yetkili kurullarımızda yeni bir değerlendirme olmadı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:54 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:02 - 29/08/2018 Çarşamba
AA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde 3 saat basına kapalı şekilde süren toplantı sona erdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, yaklaşan Malazgirt Zaferi'ne ilişkin, "Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümüyle ilgili çok önemli etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye'nin tarihi ile barışması ve geleceğine bakarken tarihsel bir perspektife sahip olması çok önemli. Aynı zamanda Büyük Taaruzu'nun da yıl dönümüydü. Bundan sonra tarihimizin dönüm noktaları, hafızalarda diri tutulması için faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

"Yeni bir değerlendirme olmadı"

Çelik, af konusu hakkında ise "Partimizin gündeminde af yok. Yetkili kurullarımızda yeni bir değerlendirme olmadı. Konuyla ilgili tartışmaları takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Macron'un söylemleriyle kendisini AB Komisyonunun yerine koyması doğru değil"

Sözcü Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin, "Hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman özgür, güçlü bir politika sergilerse Türkiye'yi İslamcılık ve Osmanlıcılık yapıştırılıyor. Metni açıkça okudum. Kullandığı kavramlara hakim değil. Türkiye'nin kurucu liderinin izinde ilerleyen bir Türkiye var. Kendisi biraz yakından takip ederse bu açıklamalarının aşırı grupların işine yaradığını göreceği makaleler vardır. Bu söylemleri söyleyenlerin DEAŞ'ın tuzağına düştüğünü görür. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Gelişmiş bir oryantalist yaklaşım bile değildir. Çağın gerisinde kalmıştır. Son derece yanlıştır. Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını söylüyor. Demokratik konularda, refahın paylaşımı konusunda son dakika cimri yaklaşımlar. Terörle mücadelede, göçmenlerin barınması konusunda son derece cömertler. Fransa ne kadar Avrupa devleti ise, Türkiye de o kadar Avrupa devletidir. Bu tartışmasızdır. Türkiye yalnızca terörle mücadele edecek, göçmenleri barındıracak ülke değildir. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler tam üyelik müzakereleridir. Macron konuşmasında yanlış yapmıştır. İslami terör ifadesinin kimsenin işine yaramadığını söylemek isteriz. Macron'un söylemleriyle kendisini AB Komisyonunun yerine koyması doğru değil. Sayın Fransa Cumhurbaşkanından hem Türkiye'ye dönük olarak sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör gibi konuları bir arada kullanmasının ne kadar sakıncalı olduğunu hatırlatmak isteriz" ifadelerini kullandı.

"İttifaka bağlılığımızın altını çiziyoruz"

Parti Sözcüsü Çelik, yerel seçimler hakkında, "Cumhur İttifakı'nın milletimizde karşılığını gördük. İttifakın kıymetinin altını çiziyoruz. Yerel seçimlerde böyle bir şey olur, olmaz değerlendirmemiz yok. Böyle bir şey olursa açıkça paylaşırız. İttifaka bağlılığımızın altını çiziyoruz" şeklinde konuştu.

"Wilders denilen kişi birinci sınıf ırkçıdır. Faşist kelimesini hak eden bir kişidir"

Hollanda'daki Hazreti Muhammed konulu alçak karikatür yarışmasına ilişkin Çelik, "Wilders denilen kişi birinci sınıf ırkçıdır. Faşist kelimesini hak eden bir kişidir. Haddini aşan girişimlerde bulunuyor. Hollanda hükümeti bu şahsın kampanyasının yanlış olduğunu, kendilerini bağlamadığını ancak düşünce özgürlüğünden dolayı müdahale edemediklerini söylüyorlar" yorumunda bulundu.

"İstiklal Caddesi gibi yerlerde eylemlere asla müsaade edilmeyecek"

Cumartesi Anneleri'nin eylemlerine ilişkin, " 2010'dan sonra terör örgütlerinin eline geçen bir platform olmaya başladı. Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yoktur. Gelişmeler sonrası bu önlemleri almak zorunlu olmuştur. Bu annelere karşı bir tutum değildir, İçişleri Bakanı'mız bunu açıkça söyledi. Terör gruplarının bu alanı açıkça istismar etmesi ile ilgilidir. Bu siyasi istismar partisi provokatif olaylar sergileme çabasındadır. Provokatif olaylar olmasına müsaade edilmeyecektir. Anneler ve evlatları ile ilgili derdi olana kapımız açıktır. İstiklal Caddesi gibi yerlerde eylemlere asla müsaade edilmeyecek. Eylemi AK Parti bile düzenliyor olsa müsaade edilmeyecek. Valilik nereyi gösterirse orada yapılabilir. Evlat acısı yaşayan annelere saygılarımızı sunuyoruz. Bu tavrın annelere gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz" yorumunu yaptı.

#AK Parti
#Ömer Çelik
6 yıl önce