|

Cezayir’den teşekkür yağdı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, Fransız parlamentere 24 Nisan Ermeni kararına tepki olarak sarfettiği “Soykırım ve tarih konusunda Ruanda’da, Cezayir’de olanları unutmadık” sözlerine teşekkür yağdı. Cezayirliler Instagram’dan, Çavuşoğlu’nun paylaşımının altına Türk ve Cezayir bayraklarını koyarak teşekkür etti.

Haber Merkezi
04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 01:08 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) toplantısında Fransız parlamenter Sonia Krimi’nin 1915 olaylarına tepkisine verdiği yanıt sosyal medyada Cezayirlilerden büyük destek gördü.



Çavuşoğlu’nun NATO PA toplantısında ilk günün ardından Instagram’da, Türk bayrağıyla “İlelebet gölgesinde” mesajıyla yaptığı paylaşıma çok sayıda Cezayir vatandaşı ülkelerinin bayraklarını paylaşarak destek verdi.


Birçok Cezayirli Instagram kullanıcısı, Çavuşoğlu’nun paylaşımının altına Türk ve Cezayir bayraklarını yan yana koyarak teşekkür mesajı paylaştı. NATO PA Toplantısında Krimi, “Tarih kazananlar tarafından yazılmaz mı? Birçok ülke için PKK terörist değildir ama sizin için böyledir. Bunu dikkate almamız gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Çavuşoğlu’nun “Soykırım ve tarih konusunda Türkiye’ye ders verebilecek en son ülke Fransa’dır.” yanıtını vermesi üzerine Fransız parlamenter salonu terketmişti. İkinci Dünya Savaşı bitmeden kısa zaman önce bağımsızlık vaadiyle Fransa saflarında savaşan Cezayirlilerin başlattığı gösterilerde binlerce Cezayirli, Fransız askerleri tarafından öldürüldü.

  • Adresi şaşırdı
  • Fransız Parlamenter Krimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Twitter adresini yanlış yazıp kendisine ulaşamayınca engellendiğini sandı. Kendi hatası nedeniyle Çavuşoğlu’nun adresine ulaşamayan Krimi, bunun üzerine demokrasi dersi vermeye kalkıştı. “MevlutCavusoglu” adresini etiketlemek yerine “MevlutCavusolgu” yazarak etiketleme yapan Krimi, “Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beni Twitter’dan engellemeye karar verdi. Güzel bir demokrasi ve diplomasi dersi!” ifadesini kullandı. Ancak Bakan Çavuşoğlu, Krimi’yi herhangi bir platformdan engellemedi.


#Cezayir
#Mevlüt Çavuşoğlu
5 yıl önce