|

CHP solda birliği Rahşan'ı aday yaparak sağlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi, solda birlik arayışlarını 'Rahşan formülü' ile sağlayacak. CHP yönetimi, Rahşan Ecevit'e Köykent Projesi'nin uygulandığı Mesudiye'nin bağlı bulunduğu Ordu'dan milletvekili adayı göstermek için teklif götürecek.

Anka
00:00 - 19/11/2006 Pazar
Güncelleme: 00:35 - 19/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
CHP solda birliği Rahşan'ı aday yaparak sağlayacak
CHP solda birliği Rahşan'ı aday yaparak sağlayacak

CHP'nin uzun süre solda birlik arayışları yürüten ancak sonuç alamayan Rahşan Ecevit'e Giresun ya da Ordu'dan milletvekilliği adaylığı önereceği ileri sürüldü. Bülent Ecevit'in vefatının ardından yeniden gündeme gelen "sol ittifak" arayışları sürerken, siyaset kulislerinde yeni bir gelişme yaşanıyor. 19 ve 20'inci dönemlerde milletvekilliği yapan Tevfik Diker, CHP'nin Rahşan Ecevit'e milletvekilliği teklif edeceğini iddia etti. Diker, CHP'nin, Rahşan Ecevit' e memleketi Şebinkarahisar'ın bağlı olduğu Giresun veya Bülent Ecevit' in Köykent Projesi'ni uyguladığı Mesudiye' nin bağlı olduğu Ordu'dan milletvekili olması için teklif götürmeye hazırlandığını ileri sürdü. CHP'nin bu önerisiyle, "bir taşla çok kuş" vuracağını belirten Diker, "Birincisi, solda adresin CHP olduğunu vurgulamış, ikincisi de Ecevit rüzgarını CHP doğru yönlendirmiş olacak" dedi. Bu teklifin yapılması halinde Rahşan Ecevit' in takınacağı tavır ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

ERDOĞAN'A ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Parti Meclisi dün Baykal'ın başkanlığında toplandı. Toplantıya girişte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baykal, cumhurbaşkanlığı konusuna değinerek, "Türkiye'yi krizden kurtarmak için Başbakan'ı seçime çağırıyorum. Çıkış yolu budur. Ya kararından vazgeçsin ya da cumhurbaşkanlığı konusunda ısrarlıysa yeni bir parlamentoya bu sorumluluk verilsin" dedi.

Baykal, seçimi, yenilenmiş, taze bir parlamentonun yapması gerektiğini dile getirerek, Meclis'in salt çoğunluğuyla cumhurbaşkanı seçilmesinin de yanlış olduğunu öne sürdü. Bu arada toplantıya uzun süredir rahatsız olan İsmail Cem ile sanatçı Şahnaz Çakıralp da katıldı.


18 yıl önce