|

CHP’de delege avı

CHP’de yaklaşan olağan kurultay öncesi genel başkan adayları netleşmeye başladı. Kılıçdaroğlu ile liderlik yarışına girecek isimler şimdiden gerekli olan 125 imzayı toplama telaşına düştü. Genel merkezin de delegelere ‘imza vermeyin’ baskısı yaptığı konuşuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile liderlik yarışına girmeye hazırlanan adayları ‘delege’ telaşı sardı. Tüzük gereği aday olabilmek için 125 imza toplaması şart olan adaylar delege avına başladı. 3-4 Şubat’ta yapılacak 36’ncı olağan kurultaya günler kala CHP’de adaylık yarışı kızışıyor. Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, parti içerisindeki yeni yapılanmayı sert bir dille eleştirerek aday adaylığını açıklarken, partililerin tavşan aday olarak gördüğü Yalova Milletvekili Muharrem İnce de pazartesi günü aday adaylığını açıklayacak.

KOLTUĞU SAĞLAMA ALMA BASKISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeniden aday olacağı kongrede, Kılıçdaroğlu’nun rakiplerinin aday olabilmesi için en az 125 delegenin imzasını alması gerekiyor. Kocasakal ve İnce’nin bu rakama ulaşmak için çalışmaya başladığı belirtiliyor.

İnce ve Kocasakal imza toplarken, genel merkez de Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sağlama almak için hamlelere başladı. Kulislerde, genel merkezin kongre gününe kadar delegelere baskı yaparak imza vermemesi için ikna etmeyi planladığı konuşuluyor.

İNCE MEYDANI
BIRAKIYOR

Parti içinden bazı isimler, Yalova Milletvekili İnce’yi, Kılıçdaroğlu ile danışıklı dövüş içerisinde bir ‘tavşan aday’ olarak görüyor. Parti kulislerine göre İnce öne çıkarak başka ismin adaylığını engelliyor, sonra da meydanı Kılıçdaroğlu’na terk ediyor. İnce, önceki kongrede de aday adaylığını açıklamış kurultaya birkaç gün kala adaylıktan çekilmişti.

  • PM’de yeni başkanı savundu
  • Olağan Kurultay için geri sayımın sürdüğü CHP’de, yaklaşık iki yıldır görev yapan Parti Meclisi (PM), son toplantısını dün yaptı. Toplantının açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gazilerine hakaret eden, ‘Ermenilere soykırım yapıldı’ diyen ve hakkında terör soruşturması açılan CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu savundu. Kılıçdaroğlu, “Son 15-20 gündür bütün baskılarla üzerimize geliyorlar. Sen ister radyonla, ister televizyonunla, ister gazetenle, ister ordunla gel milim geri adım atmayacağız” dedi. Yaklaşık bir saat süren toplantıda, 3-4 Şubat’ta yapılacak kurultayın hazırlıkları konuşuldu. Edinilen bilgilere göre kurultayla birlikte PM’de kapsamlı değişikliğe gidecek olan Kılıçdaroğlu, üyelere teşekkür ederek vedalaştı.
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce