|

CHP'li Engin Özkoç'a Beştepe'den sert tepki: Bugün edilen sözler, bir insanın edebileceği sözler değildir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına Sözcü Kalın, "Bugün edilen sözler, bir insanın edebileceği sözler değildir" dedi. Kalın, Erdoğan ve Putin görüşmesi ile ilgili "Moskova'ya giderken temel çerçevemiz İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin imzalanmasıdır" dedi.

20:43 - 4/03/2020 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 4/03/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı. CHPIli Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösteren Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Külfet paylaşımı olmazsa herkesin yükü artar. Mülteci krizi konusunda temaslar devam edecek. Mülteci anlaşmasının temel hükümleri uygulanmalı. Türkiye ya da başka bir ülke bu sorunu tek başına çözemez. Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilmeli.

AB ile mülteci anlaşması

Bu anlaşmanın temel hükümlerinin uygulanması dahi bu süreci rahatlatacaktır. 2016 yılında beri Türkiye üzerine düşen yükümlülükleri fazlasıyla yerine getirmiştir. Düzensiz göç önlenmiştir ama artık Türkiye’nin kapasitesinin bir sınırı vardır.


Mültecilerin güvenli, gönüllü ve onurlu şekilde geri dönüşü sağlanacaksa bunun şartlarının Suriye sahasında oluşturulması gerekiyor.

100 bin civarında mülteci almış olan Yunanistan'a acilen 100 milyonlarca yardım fonunu harekete geçirebilen Avrupa Birliği'nin, 4 milyon civarı mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye söz konusu olduğunda bürokrasiden, mevzuattan bahsetmesi bir çifte standarttır.



Sınır kapılarının mültecilere açılması

Biz kimseyi burada iradesi hilafına zorla tutamayız. Karşı tarafın da, bu Yunanistan, Bulgaristan, başka Avrupa ülkeleri olur, uluslararası hukuk ve insani hukuk çerçevesinde bu insanları alma mecburiyeti vardır.


Esed rejiminin nisan ayında seçim yapılacağına ilişkin ilanı

Hiçbir hükmünün olmadığını, bunun geçen sefer yapılan seçimden hiçbir farkının olmayacağını, ne bizim, ne Suriye halkı, ne de uluslararası toplum nezdinde bir meşruiyetinin bulunmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum.


CHPIli Özkoç'un sözleri

  • O sözler, bir insana ait olabilecek bir söz değildir. Yapılan suçlamaları cevap vermeye dahi değer görmüyoruz.
  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ne zaman bir düşmanıyla bir mücadeleye başlasa CHP zihniyetinin bir şekilde ortaya çıktığını ve bu düşmanla aynı safta yer aldığını görüyoruz.



#İbrahim Kalın
4 yıl önce