|

CHP'li Mehmet Sevigen Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretine tepki gösterdi: İnsan kendi memleketini götüler mi?

CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun İngiltere seyahatinin CHP'lileri yaraladığını belirten Sevigen, "İnsan kendi memleketini kötüler mi?" dedi.

11:51 - 8/11/2022 Salı
Güncelleme: 11:55 - 8/11/2022 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Sevigen
Mehmet Sevigen

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından rotayı İngiltere çevirdi. Seyahatlerini teknoloji ve bilim kapsamında gerçekleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu'na kendi partisinin eski milletvekili Mehmet Sevigen tepki gösterdi. A Haber ekranlarında Melih Altınok'un sorularını cevaplayan Sevigen dikkat çeken açıklamalar yaptı.

'KILIÇDAROĞLU CHP YÖNETİMİNİ TAKMIYOR'

Kılıçdaroğlu'nun istişare etmediğini belirten Sevigen,
"Tabii Kemal Bey partisiz ve bir partisi yok. İsmi CHP'nin Genel Başkanı ama CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu'nu, Parti Meclisini, Kurultayını tanımıyor ve takmıyor. Onlarla bir partinin genel başkanı olmak için var. Ama geriye kalanları hep danışmanlarla götürüyor"
dedi.

'ZİYARET BİZLERİ YARALADI'

Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretine ilişkin,
"İngiltere'deki tefecilerin yanına gitmesi müthiş yaraladı bizi. Sen burada Cumhurbaşkanı adayı olacaksın, Türkiye'yi yönetmeye talipsin ve Emniyet'e Jandarmaya iftira atacaksın. PKK bu işleri götürüyor ama söylemeye dili varmıyor. İnsan kendi memleketini kötüler mi?"
ifadelerini kullandı.

'BUNUN ALTINDA BAŞKA ŞEY ARAMAK LAZIM'

Sevigen,
"Bu İngiltere'ye götüren danışmanlar kim? Bir hanım efendi gazeteci var Today Zaman'da, Taraf'ta çalışan Amberin Zaman. Bu isimle Kılıçdaroğlu'nu kim görüştürdüyse bu çok önemlidir. Kim görüştürdüyse bütün sebepleri bunlardır ve bunun altında başka şey aramak lazım. Görüştüren danışmanlardan bir tanesidir. CHP'liler onları çok tanımazlar. Yönetimdekiler de tanımaz. Yeni danışmanlar geldi ya."
#Mehmet Sevigen
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İngiltere
1 yıl önce