|

CHP'yi haktan ve halktan koparan Baykal artık gitmeli

CHP yöneticilerinin haktan ve halktan koptuğunu belirten Mustafa Sarıgül, “Baykal partiyi yanlış yönetiyor. Seçimlerde başarısızlık var. Koltuğu bırakma vakti geldi” diye konuştu.

İstanbul
00:00 - 19/01/2007 Cuma
Güncelleme: 01:22 - 19/01/2007 Cuma
Yeni Şafak
CHP'yi haktan ve halktan koparan Baykal artık gitm
CHP'yi haktan ve halktan koparan Baykal artık gitm

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'ın başarılı olmadığını ve 'Bırakıyorum' demesi gerektiğini söyledi.

Kanal 7'de yayınlanan Yerel Gündem Programı'na konuk olan Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"CHP 27 yıldır iktidara gelemiyor. Çünkü mensubu bulunduğum partinin mevcut yönetimi haktan ve halktan uzak" diyen Sarıgül, Baykal'ı eleştirerek şöyle konuştu: "Başarısız olduğun yerde durmanın bir anlamı yok. 27 yıldır devam ediyorsun başarılı olamıyorsun. E adama sorarlar ne diye oturuyorsun orda hala diye. CHP'nin şu anki yönetimi eski CHP'nin geleneklerinden uzak. Deniz Baykal diyor ki "dokunulmazlık". Sen bunu söylüyorsun ama Merkez Karar Yürütme Kurulunda dokunulmazlık sırası bekleyen milletvekili var. Onu da istifa ettir, yargılansın. Böyle çifte standart olmaz."

ÜLKEYİ GERMEK BÜYÜK HATA

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Sarıgül, "Cumhurbaşkanlığı seçimini bir öç alma, intikam, ülkeyi germe havası içine sokmak Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Cumhurbaşkanlığı seçimini gergin ortama sokmanın anlamı yok. Seçim anayasada yazılıdır. Sayın Başbakan da düşünecektir. Bu konunun iç politika malzemesi yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.



17 yıl önce