|

Costa Coffee, Türkiye'de

İngiltere pazarının gıda sektöründeki liderlerinden kahve zinciri Costa Coffee, Türkiye'deki ilk mağazasını Palladium alışveriş merkezinde açtığını duyurdu.

İha
00:00 - 23/01/2009 Cuma
Güncelleme: 16:17 - 23/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Costa Coffee, Türkiye'de
Costa Coffee, Türkiye'de

Kahve zinciri Costa Coffee, Türkiye'deki ilk mağazasını Palladium alışveriş merkezinde açtığını duyurdu.

Costa Coffee'den yapılan açıklamaya göre, İngiltere pazarının gıda sektöründeki liderlerinden ve aynı zamanda Costa Coffee'nin de sahibi olan Whitbread PLC, Orta Doğu'nun önemli perakende gruplarından Americana'nın Türkiye'deki iştiraki olan International Food Company (IFC) ile bir franchise sözleşmesi imzayarak İstanbul Palladium Alışveriş Merkezi'nde ilk Costa mağazasını açtı.

Verilen bilgiye göre, 1971 yılında Sergio ve Bruno Costa adlı İtalyan kardeşler tarafından Londra'da kurulan Costa Coffee, 1995'de Whitbread PLC tarafından satın alınarak hızla büyümeye başladı. Sadece İngiltere'de 712 mağazaya sahip olan Costa Coffee, dünyada 26 ülkede 1200'ü aşkın mağazasıyla kahve severlerle buluşuyor.

Açıklamaya göre, Americana Grup ve Costa Coffee işbirliği, ilk olarak Mısır, Lübnan, Suriye ve Ürdün'de açılan Costa Coffee'lerle başladı.

Grup, dünya ekonomisindeki duraklamaya rağmen potansiyeline inandığı Türkiye pazarına ilk olarak Costa Coffee ile girme kararı alarak, burada oluşturduğu iştiraki IFC aracılığıyla, 310 m2'lik ilk Costa Coffee mağazasını İstanbul Anadolu yakasında, Palladium Alışveriş Merkezi'nde açtı.


Costa Coffee'nin 430 m2'lik ikinci mağazası ise çok yakında Nişantaşı'nda açılacak.

Costa Coffee'nin uluslararası operasyonlardan sorumlu direktörü Andy Marshall Türkiye pazarı ve işbirliği yaptığı IFC hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor:


“Türkiye'de mağaza açmak konusunda gerçekten çok heyecanlıyız. Türkiye'de sofistike, iyi olanı seçmeyi bilen, kahve sever bir kitle var. Costa'nın özel İtalyan kahve harmanı ve şık kahve dükkanlarını Türk kahve severlerle tanıştırmak için doğru zamanın geldiğine inanıyoruz. Ortağımız IFC'nin bu pazarda ciddi bir deneyime sahip olması Costa için çok önemli, bu bağlamda IFC ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız.”


IFC Genel Müdürü Kılıc Arslantürk, “ Türkiye'deki kahve mağazacılığı piyasası heyecan verici bir büyüme sürecinde.


Ekibimizin perakende yiyecek ve içecek operasyonları alanındaki uzmanlığının, Costa markasının kanıtlanmış popülaritesiyle birleşmesi, rahatlığı ve en iyiyi arayan, bilinçli tüketicilere özlemini çektikleri eşsiz kahve ürünleri ve yiyecek çeşitlerini sunarak, zaman içinde pazarda lider konuma ulaşmamızı sağlayacaktır” diyerek konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.


Arslantürk, “Costa Coffee Palladium'un açılışını, Costa'nın misafirlerinden alacağı güvenle Türkiye'de sergileyeceği büyümenin ilk adımı olarak görmekteyiz. Gelecekte de eşsiz Costa deneyimini yeni mağazalar açarak Türk kahve severlere tanıtmayı sürdüreceğiz.” diyerek sözlerine devam etti.

15 yıl önce