|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidiyor: Ziyaretin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de 10 Aralık'ta yapılacak Zafer Geçidi Töreni'ne katılmak üzere yarın Azerbaycan'a hareket edecek. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ziyaret, işgal altındaki topraklarının kurtarılması amacıyla Azerbaycan tarafından icra edilen harekatın başarıyla tamamlanmasını ve kazanılan şanlı zaferi birlikte kutlamalarına vesile olacak" denildi.

16:41 - 8/12/2020 Salı
Güncelleme: 16:58 - 8/12/2020 Salı
AA
Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev arasında bölgedeki gelişmeler değerlendirilecek.
Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev arasında bölgedeki gelişmeler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne katılmak üzere yarın Azerbaycan'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle 9-10 Aralık'ta Azerbaycan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ziyaret, "Tek millet, iki devlet" şiarını temel edinen iki ülkenin, Ermenistan'ın 27 Eylül'de başlattığı saldırılar karşısında işgal altındaki topraklarının kurtarılması amacıyla Azerbaycan tarafından icra edilen harekatın başarıyla tamamlanmasını ve kazanılan şanlı zaferi birlikte kutlamalarına vesile olacak" denildi.



Neler görüşülecek?

Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, Azerbaycan'ın haklı davasının uluslararası platformlarda takibi için atılabilecek ortak adımlar ele alınacak.

İki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi noktasında meydana çıkan yeni imkanlar da değerlendirilecek.

Güncel uluslararası ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak ziyarette, ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da öngörülüyor.



#Azerbaycan
#Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Resmi Ziyaret
#Zafer Geçidi Töreni
#Erdoğan Ne Zaman Azerbaycan'a Gidecek?
3 yıl önce