|

Erdoğan: İsteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası öğrenci buluşmalarında konuştu. Erdoğan, Fransa'yı eleştirerek, "Türkiye'ye karşı son dönemde yaptıklarını görüyorsunuz. Güçlendiğimizden rahatsız oluyorsanız, isteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz" dedi. Ayrıca Erdoğan misafir öğrencilere müjde vererek, "Artık 115 bin misafir öğrencimizin tamamı ikamet belgelerini göç idaresine gitmeden kendi üniversitelerinden alabilecekler" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:06 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:52 - 12/05/2018 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "UDEF 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının Final Programı"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemize gelen öğrenci kardeşlerimize sadece okullarımızı değil, gönül dünyamızı da açıyoruz. Hangi coğrafyadan gelirse gelsin, burada eğitim görüp ülkesine dönen tüm kardeşlerimizle hayatın her alanında birlikte yol yürümek istiyoruz.

Ülkemizde Türkiye Bursları adıyla kurumsallaştırdığımız program vasıtasıyla ülkemize gelen ve kendi hesabına okuyan 115 bin misafir öğrencimiz bulunuyor. Hedefimiz misafir öğrenci sayısını 350 bine çıkarmak. Böylece dünyada en çok yabancı öğrenci barındıran ilk 5 ülkenin arasında gireceğiz.

Misafir öğrencilerimizi kabulden, eğitime ve mezuniyet sonrasına kadar her aşamada, İslam'ın ve Türkiye'nin düşmanı bu terör örgütünün (FETÖ) istismarından kurtaracak tedbirleri aldık, alıyoruz.

Arnavutluk da maalesef işte o FETÖ terör örgütünün adeta istilası altında. Tabi görüşmelerimiz oluyor. Er veya geç orada da onların o müstevli hareketini çökerteceğiz.

Maarif Vakfı'mız özellikle Afrika'da, bunun yanında biraz da yavaş da olsa Balkanlar'da yürüttüğü faaliyetlerle mahallinde eğitim öğretim konusunda önemli mesafe katetti.

"İsteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz"

Fransa var ya. Bunlar Afrika'yı az mı sömürdüler. Cezayir'de bunlar 5 milyon insanı katletti. Libya'da da aynı şeyi yaptılar.

(Fransa) Türkiye'ye karşı son dönemde yaptıklarını görüyorsunuz. Güçlendiğimizden rahatsız oluyorsanız, isteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz.

Bizim kimseye karşı kötü niyetimiz olmadığı için hep aynı samimiyetle hareket ediyoruz. Çünkü inancımız bunu emrediyoruz.

Misafir öğrencilere müjde

Şimdi müjdeyi sizler için paylaşmak istiyorum. 115 bin misafir öğrencimizin tamamı ikamet belgelerini Göç İdaresi'ne gitmeden kendi üniversitelerinden alabilecekler.

Ülkemize gelen tüm misafir öğrencilerimiz artık eskisi gibi üç ay beklemeden derhal genel sağlık sigortası kapsamına dahil olabileceklerdir. Eskiden kalma sigorta prim borcu olan öğrencilerimizin de gecikme faizleri silindi.

Bu hayırlı teşebbüsü (UDEF) hep birlikte desteklemeliyiz. Bu alanı birlikte doldurmazsak FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine, sömürge ayıbını alınlarının ortasında taşıyan güçlere fırsat vermiş oluruz.

#Erdoğan
#Öğrenci
6 yıl önce