|

Cuntacı eşlerine KPSS operasyonu

FETÖ’cü darbe girişimine katılan cuntacı subayların eşlerine 2010 KPSS soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Operasyonda 105 şüpheliden 74’ü gözaltına alındı. Arananlar arasında Belçika’dan iltica talebinde bulunan Musa Tümer’in eşi K. Tümer de yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 yılındaki KPSS öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili yaptığı soruşturmada 10. dalga operasyon için düğmeye basıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında başlatılan operasyonda şu ana kadar 74 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman, bilgisayar işletmeni kadrosunda çalışan memurlar bulunuyor. 75'inin halen devlet memuru olarak görevini sürdürdüğü belirlenen şüphelilerden, ikisinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'ının binbaşı, 40'ının yüzbaşı, 4'ünün üsteğmen olduğu tespit edildi.



'BYLOCK' ŞÜPHELİLERİ


Şüpheliler arasında; eşlerinin FETÖ'ye himmet para transferleri bulunanlar, FETÖ tepe yönetimiyle irtibatı bulunanlar, Bank Asya'da para artışı hareketi olanlar ve ByLock kullananlar olduğu da belirtildi. Dosya kapsamına göre, şüphelilerin Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavına ait soruları, sınavdan önce elde ettiklerine dair kuvvetli deliller bulundu. Soruşturma kapsamında; Ankara'da 29, İstanbul'da 21, İzmir'de 5 kişi olmak üzere Türkiye genelinde 31 ilde operasyon yapılıyor.



BELÇİKA'YA SIĞINDI


Şüpheliler arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında emniyeti tarayan helikopter pilotu Binbaşı Sadullah Abra'nın eşi R. Abra da bulunuyor. FETÖ'cü kalkışmadan önce NATO bünyesinde Brüksel'de görev yapan ve "dön emrine" rağmen ülkeye gelmeyerek Belçika'dan iltica talebinde bulunan Binbaşı Musa Tümer'in eşi K. Tümer de şüpheliler arasında yer alıyor. K. Tümer'in abisinin savcı Yücel Erkman'ı tehdit eden ve tutuklanan Nuri Öztürk olduğu da öğrenildi. Musa Tümer'in ise örgütün en büyük finans kaynağı olan himmet çarkında yer aldığı belirlendi.



ERDOĞAN'I ALACAKTI!


Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırı sırasında yaralanan ve üzerinden Fethullah Gülen duaları çıkan cuntacı SAT komandosu Yüzbaşı Haldun Gülmez'in eşi K. Gülmez'in de şüpheliler arasında olduğu öğrenildi.


#FETÖ
#KPSS operasyonu
7 yıl önce