|

Davayı şova çevirdiler

Almanya''da 8''i Türk 10 kişiyi öldüren NSU örgütü davasının üçüncü duruşması da sanık avukatlarının engelleme girişimine sahne oldu.

.
00:00 - 16/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:43 - 15/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Davayı şova çevirdiler
Davayı şova çevirdiler

Almanya'da, aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davası, üçüncü duruşmayla devam ediyor. Mahkeme heyetinin Başkanı Manfred Götzl, dün savunma avukatları tarafından yapılan, mahkeme heyetinin oluşturulmasına yönelik itirazı reddetti ve davanın devamına karar verdi.

GARİP İSTEKLER

Daha sonra söz alan tutuklu sanık Ralf Wohlleben'in avukatı Nicole Schneiders, sanıkların medyanın yaptığı yayınlarla 'önceden yargılandığını' ileri sürerek, davanın düşürülmesini talep etti. Konuyla ilgili 'ciddiyetsiz' haberlerde soruşturma dosyalarından alıntıların yer aldığını ifade eden Schneiders, bu şartlar altında adil ve hukuk devletine uygun yargılama yapılamayacağını savundu. Garip istekler salonda gülüşmelere neden olunca Beate Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Heer, yargıçtan 'gülme yasağı' getirilmesini istedi.

DEFALARCA ARA VERİLİYOR

Birçok kez ara verilen duruşmada, Zschaepe'nin avukatları yeni dilekçe hazırlamak istedikleri için zaman verilmesini talep etti. Zschaepe bugünkü duruşmaya siyah pantolon ve siyah kazakla geldi ve foto muhabirlerine yüzünü çevirdi.

İlgi azalıyor

Mahkeme, gazetecilerin çalışma şartlarını zorlaştırdı. Bugün seyirci bölümünden salona giren gazetecilerden bilgisayar ve cep telefonlarını emanete bırakmaları istendi. Ayrıca davaya ilginin her geçen gün azaldığı dikkati çekti. Öte yandan tutuksuz sanık Andre E'nin ikiz kardeşi Maik Eminger, bugünkü duruşma izleyici bölümünden çıkarıldı.


11 yıl önce