|

Davutoğlu: Özel 15 gün sonra dönecek

Başbakan Davutoğlu, sağlık nedeniyle izin alan Genelkurmay Başkanı Özel'in 15 gün sonra döneceğini, emekliliğinin söz konusu olmadığını söyledi. Davutoğlu, Özel için “ Son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız” dedi.

Yeni Şafak
10:29 - 11/05/2015 Monday
Güncelleme: 07:37 - 11/05/2015 Monday
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak ekibini önceki gün gerçekleştirdiği Hatay ve Mersin mitinglerinde ağırladı. Davutoğlu, mitinglerin ardından Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Başbakanlık Muhabiri Ayfer Mallı'nın sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in

emekliye ayrılmasının söz konusu olmadığını belirten Davutoğlu , Özel'in 15 gün sonra görevinin başına döneceğini söyledi. Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:(Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in rahatsızlığı) Son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız. 8 aydır Başbakan olarak, ondan önce Dışişleri Bakanı olarak beraberdik. Hiçbir zaman TSK'nın demokratik sistem içindeki yerini tartışmaya açacak davranış içinde olmadı. Ve bu 4 yıl içinde taşlar bir anlamda yerine oturdu. MGK'daki oturma düzeninden birçok diğer alanlarda hep siyasi iradeyle ve demokratik kültür içinde son derece tutarlı bir çizgi takip etmiştir. Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim
#Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi
#Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik
#Başbakanlık Muhabiri Ayfer Mallı
9 years ago