|

Davutoğlu TAİK heyetini kabul etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu heyetini kabul etti.Bakan Davutoğlu, TAİK heyetiyle Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Aa
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:21 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Davutoğlu TAİK heyetini kabul etti
Davutoğlu TAİK heyetini kabul etti

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede öncelikle ABD-AB Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) projesi ele alındı. Davutoğlu, bu konuda son dönemde ABD ile Türkiye arasında yapılan görüşmeler hakkında heyete bilgi verdi. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Transatlantik serbest ticaret alanına Türkiye'nin de dahil olmasını istediklerine dair sözlerini aktaran Davutoğlu, bu konuya büyük önem verdiklerini ve yakından takip edeceklerini vurguladı. TAİK heyeti de konunun önemine değindi ve Türkiye'nin serbest ticaret alanının içinde yer almasının yararına işaret etti.

Görüşmede ayrıca Türk-Amerikan ilişkilerinin genel hatları ve Kerry'nin ziyaretinde bu çerçevede ele alınan diğer hususlar da gündeme geldi. Özellikle Ortadoğu'daki durum ve barış sürecinin geleceği hakkında görüş alışverişi yapılırken, Davutoğlu, heyeti Türkiye'nin bölge politikaları hakkında bilgilendirdi.

TAİK heyetinde Başkan Haluk Dinçer, Başkan Yardımcıları Cüneyd Zapsu ve Şerif Egeli, Yürütme Kurulu Üyeleri Nuri Çolakoğlu, Ekim Alptekin, Süreyya Yücel Özden, Rint Akyüz, Serra Akçaoğlu yer aldı.

Heyet, Davutoğlu'na kendi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


11 yıl önce