|

Demirtaş genel başkanlığı bırakmak istiyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş genel başkanlığı bırakmak istediğini "Bırakmıyorlar bizi. Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da genel başkanlık bizi bırakmak istemiyor" ifadeleri ile gündeme getirdi.

Yeni Şafak
12:07 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 10:13 - 6/12/2015 Pazar
AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde ABD'de çeşitli temaslarda bulundu. Ziyareti kapsamında ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu danışmanı Robert Malley, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken ve Kongre üyelerinden Adam Smith ile Beyaz Saray'da bir araya geldiğini söyleyen Demirtaş, Washington'da da partililerle de görüşme yaptı.



ABD'nin dünyanın her yerinde faaliyet yürüten bir şirket gibi olduğunu belirten Demirtaş, Washington'ın Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu yakından takip ettiğinin altını çizdi.



"Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz ama..."


"Şahşi kariyer planınız nedir?" şeklindeki soruyla karşılık Demirtaş, "Bırakmıyorlar bizi. Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da genel başkanlık bizi bırakmak istemiyor. Bu kongrede de görünen o ki başka aday çıkmıyor, çok zorluyoruz, bu konuda değişim istiyoruz ama tartışmalar o noktaya doğru gitmiyor. Herhalde bu kongrede de başka aday çıkmayacağı görülüyor. Bir dönem daha hala böyle götürürüz" değerlendirmesinde bulundu.




#Selahattin Demirtaş
#Washington
#çözüm süreci
#Rusya
#DAEŞ
#HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
8 yıl önce