|

Demokrasi sözünü ağzınıza almayın

Mısır'da verilen idam cezalarına sessiz kalan Batı’ya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mursi’ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır”dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 18/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da darbe yargısının Mursi'yi idam cezasına çarptırmasını kınayarak dünyayı harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan'ın ilk iftarını şehit yakınları ve gazilerle yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarın ardından konuşan Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.



ŞEHADET KIYAMETE KADAR SÜRECEK


Şehadetin ne ilk ne de son bulacağını, kıyamete kadar süreceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizim inancımızda da çok ulvi, yüceler yücesi bir makamdır. Şehit eşi olmak, şehit evladı olmak herkesin karı değildir. Annesi babası olmak herkesin karı değildir. Bu aynı zamanda bir inanıyoruz ki lütfü ilahidir.” Başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiğinin altını çizen Erdoğan, “Bunlar bizim için bir iane değildir, bir lütuf da değildir. Bunlar görevlerimizdir ve bu görevlerimizi yerine getirmekle kalmayıp bunların aynı zamanda da takipçisi olmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.



MAZLUMLARIN YANINDAYIZ


Hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e rahmet dileğini ve ailesi ile tüm sevenlerine başsağlığı temennisini yineleyen Erdoğan, Mısır'ın darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını dile getirdi. Bu konuda tüm dünyayı harekete geçmeye, bu adaletsizliğe, bu zulme dur demeye çağırdığını ifade eden Erdoğan, “Bu dönemde Sayın Mursi'ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşısında sonuna kadar mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.



İsrail'den sürpriz taziye mektubu


Mavi Marmara katliamından sonra tamamen bitme noktasına gelen Türkiye-İsrail ilişkilerinde Tel Aviv'den ilginç bir hamle geldi. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mektubu gönderdi. İsrail Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Rivlin'in, Erdoğan'a gönderdiği taziye mektubunda şu ifadelere yer verildi: “İsrail halkı adına, Türk halkına ve acılı aileye taziye dileklerimi iletiyorum. Cumhurbaşkanı Demirel, Türkiye'yi ziyaret eden bir İsrail Cumhurbaşkanını ilk kez karşılayan ve iki millet arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan biri olarak büyük bir devlet adamı ve cumhurbaşkanı olarak hatırlanacaktır.”



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Mısır'
#mısır darbesi
#idamlar
#mursi
9 yıl önce