|

Denizin ortasında gemi ortadan ikiye ayrıldı

İstanbul Sarıyer'de Moğolistan bayraklı "Leonardo" isimli 114 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, tamire gideceği sırada ikiye bölündü. Gemideki 11 kişilik mürettebat Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kurtarıldı.

Yeni Şafak
11:37 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 15:57 - 27/08/2017 Pazar
Gemideki 11 kişilik mürettebat, Kıyı Emniyeti ekipleri kurtardı.
Gemideki 11 kişilik mürettebat, Kıyı Emniyeti ekipleri kurtardı.

Sarıyer'de Moğolistan bayraklı "Leonardo" isimli 114 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi ortadan ikiye bölündü.

Olay, gece saatlerinde Sarıyer Demirciköy açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1975 yılı yapımı olan 'Leonardo' isimli 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisi,
açıklarında bel verdi. Bir süre bu şekilde sürüklenen gemi gecenin ilerleyen saatlerinde ortadan ikiye ayrıldı.

İhbar üzerine olay yerine Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-3 ve Nene Hatun isimli arama ve kurtarma römorkörleri başta olmak üzere 8 kıyı emniyeti gemisi sevk edildi.

11 kişilik mürettebat kurtarıldı
  • Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, geminin Azerbaycan uyruklu kaptanı ile Rusya ve Hindistan uyruklu 10 kişilik mürettebatı kurtardı. Rumeli Feneri'nden karaya çıkarılan mürettebat, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Sağlık kontrolleri yapılan gemi personeli, daha sonra işlemleri için Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Geminin ana gövdesi kıyıya çekildi

Ortadan bölünen Moğolistan bayraklı 114 metre uzunluğundaki "Leonardo" isimli geminin bir parçası su alarak yan yattı. Ana gövde ise ekipler tarafından kıyıya çekildi.

#Moğolistan
#Leonardo
#Gemi
#Kilyos
7 yıl önce