|

Derik''te kuduz paniği

Mardin''in Derik ilçesinde sokak köpeklerinin çok sayıda kişiyi ısırmasının ardından ilçe merkezi karantinaya alındı, okullar 1 gün tatil edildi.

Aa
00:00 - 8/06/2013 السبت
Güncelleme: 23:37 - 7/06/2013 الجمعة
Yeni Şafak
Derik''te kuduz paniği
Derik''te kuduz paniği

Mardin''in Derik ilçesinde, sokak köpekleri dehşet saçtı. Cevizpınar ve Bahçelievler Mahalleleri''nde sokak köpeklerinin önüne çıkan herkesi ısırması sonucu, sağlık kuruluşlarına başvuran çoğu çocuk 21 kişiye kuduza karşı aşı yapıldı. İlçe merkezi karantinaya alındı. Vali Ahmet Cengiz, köpek saldırısı sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, ''Yaralılardan durumu ciddi olan 6 kişinin tedavileri Mardin, Kızıltepe ve Derik''teki hastanelerde sürüyor. Birimlerimiz gereken tedbirleri almışlardır. Şu anda elimizde köpeğin kuduz olduğuna dair kesin bir veri yok. Tedbirler alınmış, araştırmalar devam ediyor. Tedbir amaçlı olarak ilçe merkezindeki okullarda 1 günlüğüne eğitime ara verdik'' dedi.

Derik''te Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile belediye zabıta ekipleri başıboş köpekleri topladı.

Derik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Kalkan, Evde Sağlık Hizmeti ekibi ile birlikte yaralı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

ÇÖZÜM BULUNSUN

Bahçesinde eğilip yüzünü yıkarken yüzünden ısırıldığını belirten Veysi Abuka ''Hastaneye gittik, tetkikler yapıldı. Bu sokak köpeklerine çözüm bulunmasını istiyorum'' dedi. Mahalle sakinlerinden Rüstem Alaz, kızının evinin önünü temizlerken köpeğin saldırısına uğradığını anlatırken, Ferhat Cacu ise saldırının bir saatten fazla sürdüğünü ifade ederek ''1 saat içinde 25-30 kişi köpeklerin saldırısına uğradı'' diye konuştu.


٪d سنوات قبل