|

Dersim içine sinmedi

Demokratikleşme paketi kapsamında Tunceli''nin isminin Dersim olarak değiştirileceğinin açıklanması üzerine CHP''li üç milletvekili alelacele ''Dersim'' için kanun teklifi verdi. Teklifi verenlerden CHP''nin Tunceli milletvekili Kamer Genç ise imza attığına pişman oldu.

.
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 20:22 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Dersim içine sinmedi
Dersim içine sinmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın ay sonuna kadar açıklayacağı yeni demokratikleşme paketinde Tunceli''nin adının Dersim olarak değiştirilmesinin de yer alacağının duyulması üzerine CHP''liler harekete geçti. CHP''li üç vekil, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ortak imza ile TBMM''ye kanun teklifi verdiler. CHP''li vekillerin kanun teklifi, Tunceli''nin adının Dersim olarak değiştirilmesini içeriyor.

VİCDAN HUZURUYLA İMZALAMADIM

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün''le, Tunceli''nin isminin ''Dersim'' olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı''na sundukları kanun teklifine ilişkin, ''Çok da vicdan huzuruyla bunu imzalamadım'' dedi. İsim değişikliği konusunda Tuncelililerin fikrinin alınması gerektiğini belirten Genç, şöyle konuştu: ''Bizim ilimizin eski adı Dersim''dir. Sonra Tunceli olarak değiştirilmiştir. Şimdi birçok yere gittiğimizde, buradaki vatandaşlarımız buraya Dersim olarak hitap ediyor. Birçoğu da Tunceli olarak hitap ediyor. Bana göre ''Dersim mi olsun, Tunceli mi olsun'' konusunda en büyük söz sahibi Tunceli halkıdır. ''Dersim mi olsun Tunceli mi olsun'' diye bir halka sormak lazım. En sağlıklısı bence bu.''

11 yıl önce