|

Diktatörlüğün panzehiri

Antalya'da düzenlenen Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'ya dönüş yolunda konuştu. 82 Darbe Anayasası'nı hazırlayanların bile defalarca 'değiştirilmeli' dediğini, artık bu metnin yürürlükten tamamen kaldırılmasını gerektiğini anlatan Bozdağ, “Türkiye, yeni anayasa yapacak bilgiye, birikime sahiptir. Ancak siyaset kurumunun uzlaşmasına ihtiyaç var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:04 - 28/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Anasaya ile birlikte en büyük tartışma konusu olan 'başkanlık sistemi'nin büyük haksızlığa uğradığını dile getiren Bozdağ, bu sistemin yanlış tanıtıldığını belirtti. Bozdağ şunları kaydetti: “Başkanlık sistemini tartışmak istemeyenler esasında başkanlığı bilmiyor. Başkanlık, yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı ve birbirine karşı tam bağımsız olduğu sistemin adıdır. 'Başkanlık gelirse diktatörlük gelir' diyorlar. Bunu söyleyenler yalancıların şahıdır. Çünkü başkanlığı doğuran ana düşünce diktatörlüğün olmadığı bir yönetim kurma düşüncesidir. Başkanlık, ABD'de diktatörlüğün panzehiri olarak ortaya konmuş ve uygulamaya geçilmiş bir sistemdir. Ama adının önünde 'profesör' yazan çok bilmişler 'diktatörlük gelecek' diyorlar.”



CHP'yi görmeye ömrümüz yetmez

“Parlamenter sistemin devam etmesi halinde benim ömrüm CHP'nin iktidara geldiğini görmeye yetmez, CHP'lilerin torunlarının ömrü de onların iktidara geldiğini görmeye yetmez” diyen Adalet Bakanı Bozdağ, oysa başkanlık sisteminde CHP'li birinin başkan olma ihtimalinin çok daha yükseleceğine işaret etti. Bozdağ, “Diyelim sağdan bir başkan seçildi başarısız oldu. Vatandaş 'sağdan seçtik başarısız oldular, bunlar iyi aday da çıkaramıyor. Soldan da iyi aday var. Bu sefer bunu deneyelim' diyebilir” diye konuştu.



#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#antalya
#anayasa
8 yıl önce