|

Dilek''e kıyan anneannesi

Antalya''da lise öğrencisi 17 yaşındaki Dilek A., 83 yaşındaki anneannesi Nazmiye Y. tarafından eşarpla boğularak öldürüldü. Yürümekte güçlük çeken yaşlı kadın gözaltına alınırken, Dilek''in, çocukken evlat edindiği ortaya çıktı

.
00:00 - 16/07/2014 الأربعاء
Güncelleme: 23:28 - 15/07/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Dilek''e kıyan anneannesi
Dilek''e kıyan anneannesi

Antalya''nın Manavgat ilçesinde küçüklüğünde evlatlık olarak verilen liseli bir kız, anneannesi tarafından öldürüldü. Mimar Sinan Mahallesi Oymapınar Caddesi''nde 4 katlı Dilek Apartmanı''nın 2''nci katında ailesiyle oturan 17 yaşındaki Dilek A., evin koridorunda yerde hareketsiz yatar halde bulundu. Kızlarını uyandırmaya çalışan Fatma-Hidayet A. çifti, başarılı olmayınca 112''yi arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri, genç kızın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Ölümü şüpheli bulan polis, Hidayet A. ile Fatma A. ve 83 yaşındaki anneanne Nazmiye Y.''yi gözaltına aldı. Sorguya alınan zanlılardan anneanne suçunu itiraf etti.

POLİSLER YARDIM ETTİ

Dilek A.''nın kendisine bıçakla saldırdığını iddia eden zanlı, ''Kendimi korumak amacıyla onu iterek yere düşürdüm. Başörtümü boynuna dolayarak sıktım. Bıraktığımda nefes almıyordu'' dedi. Olay sırasında evde yalnız olduğunu anlatan Nazmiye Y., ''Olayın ardından kızım Fatma A.''yı arayarak eve çağırdım. Fatma da durumu gördükten sonra olayı kocasına bildirdi. O da polise haber verdi'' dedi.

EVLATLIK VERİLMİŞ

Emniyet''teki işlemlerin ardından Hidayet ve Fatma A. çifti ile Nazmiye Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Manavgat Adliyesi''ne sevk edildi. Nazmiye Y. adliyeye çıkartılırken, bir kadın polis memuru koluna girerek yürümesine yardım etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı''nda emekli olan Hidayet A. ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nda emekli olan Fatma A.''nın Dilek A.''yı bebekken evlatlık edindiği kaydedildi.


٪d سنوات قبل