|

Dışarıdaki paraları Yunanistan'a getirin

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Yunan işadamlarına yabancı bankalarda bulunan paralarını ülkeye getirmeleri çağrısında bulundu. Venizelos, "Yatırım yaparak zorda bulunan Yunan ekonomisini destekleyin" dedi

00:00 - 15/08/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:13 - 14/08/2011 Pazar
Yeni Şafak
Dışarıdaki paraları Yunanistan'a getirin
Dışarıdaki paraları Yunanistan'a getirin

Başbakan Yadımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Yunan işadamlarına yabancı bankalarda bulunan paralarını ülkeye getirmeleri ve yatırım yaparak zorda bulunan Yunan ekonomisini desteklemeleri çağrısında bulundu. Ekonomik sorun yaşayan diğer bir AB ülkesi olan İtalya'da, işadamlarının "İtalya'nın beş parasız kalmasına kayıtsız kalmayacağız" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Venizelos, "Şu anda ihtiyaç olan şey özel sermayenin de katılımıdır ve bu çerçevede Yunan sermayesinin de hareketlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır" diye konuştu.

AVRUPA TAHVİLLERİ ÇIKARILMALI

Öte yandan, Yunanistan Hükümet Sözcüsü İlilas Mosialos, avro kuşağındaki borç sorununa toplu bir çözüm getirelebilmesi için acilen Avrupa tahvilleri çıkarılması gerektiğini söyledi. Atina'da yayımlanan haftalık Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın elinde toplu bir gücün bulunduğunu ancak bunun kullanılmadığını ifade eden Mosialos, "Bizim için sorun, olası küçük bir gecikme değil, AB'nin siyasi kararlar alınması yönünde toplu bir dönüşüdür" dedi.

KULLANILMAYAN BİR GÜÇ VAR

Mosialos, 'Bizim, sadece Yunanistan'ın sorununu ele almakla kalmayıp, pazarlara, artık Avrupa'nın toplu gücünü kullanmakta kararlı olduğu mesajını verecek toplu bir düzenleme yapılması yönündeki talebimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Mesele budur. Burada kullanılmayan toplu bir güç var" diye konuştu.


En iyi yol avro bölgesinden çıkmak

Ünlü yatırımcı George Soros, Yunanistan ve Portekiz'in ağır borç yükü altında bulunmaları nedeniyle Avro Bölgesi'nden çıkmaları gerektiğini savundu. Soros, Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, 'Biri Yunanistan sorununu öylesine kötü idare etti ki, şu anda en iyi yol Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB) ve avro bölgesinden çıkması olabilir' dedi.



13 yıl önce