|

Diyarbakır PKK esaretine dur diyecek

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından Diyarbakır’a giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün izlenimlerini Yeni Şafak’a anlattı. Üstün, “Diyarbakır, PKK’nın esaretini kabul edecek noktadan çıkmış durumda” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:57 - 7/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polisin de şehit düştüğü saldırı sonrası kentte incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, izlenimlerini Yeni Şafak'a paylaştı. Diyarbakır'a yaptıkları ziyaretle, terörü lanetlediklerini ve taziye ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyen Üstün, “Orada, alanı sadece PKK'ya bırakılmayacağının mesajıydı bu ziyaret aynı zamanda” diye konuştu.



ÖRGÜT ALAN OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR


Üstün, Diyarbakır'ın 2.5 milyon nüfusu bulunduğunu, terör örgütünün dar sokakların ve eski evlerin olduğu 3-4 mahallede hendeklerle kendisine hareket alanı oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Şehir kendini aşmış, fiziki olarak da, kültürel olarak da büyümüş, artık PKK'nın esaretini kabul edecek noktadan çıkmış durumda. PKK bunu, daha fazla kişi ölsün, acılar derinleşsin, ölenlerin aileleri kendilerine destek olsun, devlete karşı gelsin diye yapıyor. Kaybettiği prestiji yeniden tesis etmek amacıyla intihar girişimlerini bir strateji olarak görüyor” dedi.



TEK TEK O BÖLGE TEMİZLENECEK


Üstün, vatandaşın örgüte değil, güvenlik güçlerine yardımcı olmasının en sevindirici durum olduğunu kaydederek, “Burada yapılacak iş, Silvan ve diğer mahallelerde olduğu gibi teröre herhangi bir taviz vermeden, terör unsurlarını tek tek o bölgeden temizlemek. Hiç bir devlet sokağında, mahallesinde, yaylasında elinde silahla gezen insana müsaade etmez” diye konuştu.



MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ DEVAM EDİYOR


Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin genel olarak hedefine ulaştığını söyleyen Üstün, “Bugün vatandaşımız terör örgütünün değil de, devletin yanında yer alıyorsa bu projenin sunmuş olduğu imkanlar sebebiyledir. Proje, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde devam ediyor. Bütün Türkiye'yi kucaklayan bir proje bu” dedi.


Üstün, Aleviler ve Romanlarla ilgili atılacak adımlar konusuna da değinerek, 2010 Alevi Çatışlayları Nihai Raporu'nu raftan indirdiklerine söyledi. Üstün, “Aleviler ve Romanlarla ilgili adımlar önce Seçim Beyannamemizde, ardından Hükümet Programı'nda yer aldı. Ancak bunun Hükümet Programı'na alınmış olması, ete kemiğe büründüğünü gösterir. Bu konularda Alevi kesiminin talebi ve isteği doğrultusunda hareket edilecektir” diye konuştu.



DÜŞMAN ÜLKE SİYASETÇİSİ


HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, devleti hedef alan sözlerini de değerlendiren Üstün, “Sayın Demirtaş, sanki Türkiye Cumhuriyeti Meclisi'nde siyaset yapan bir insan gibi değil de, Türkiye'ye düşman bir ülkenin siyasetçisi gibi davranıyor. Önce çıksınlar, bu olayın müsebbiplerini kınasınlar, lanetlesinler. Bunu yapabiliyorlar mı; yapamadılar, yapamazlar. Bunların iradeleri Kandil'e bağlı. Onları gücendirecek herhangi bir söz söyleyemezler, onlardan izin almadan herhangi bir siyaset oluşturamazlar. Bu olayda da algı operasyonu yapmaya çalıştılar ancak her şey kameraların karşısında gerçekleştiği için önceki kadar başarılı olamadılar” dedi.



#Tahir Elçi
#Selahattin Demirtaş
#Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi
8 yıl önce