|

Diyarbakır Ve İzmir’de YDG-H Operasyonu

Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çeşitli suçlara karışan 10 YDG-H üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yeni Şafak
15:08 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 12:16 - 8/05/2015 Cuma
IHA

Diyarbakır Adliyesi'nden yapılan açıklamada, Sur ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H mensupları tarafından çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen, Bağlar ilçesi Fatih Mahallesinde bir şahsın öldürülmesi, Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılarak yağmalanması, güvenlik güçlerinin müdahalesinin engellenmesi amacıyla hendek kazma eylemi, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli, bombalı ve silahlı saldırı eylemleri, PTT ve banka şubelerinin yakılarak yağmalanması, yüzü kapatılarak yol kesme, adam kaçırma suçlarını işledikleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 23 şüpheli hakkında arama ve el koyma kararı alındığı ifade edildi.



Açıklamada, “8 Mayıs 2015 tarihinde Diyarbakır ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucu suça sürüklenen çocuk M.K. ile yaşı büyük A.D., Ş.S., E.T., V.D., S.E., M.D., V.A., M.E. ve H.B. isimli toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış; yapılan aramalarda 3 çift turuncu eldiven, 1 tek eldiven, 3 maske, 2 telsiz, 16 sayfa doküman, 1 kutu torpil ele geçirilerek kolluk görevlileri tarafından muhafaza altına alınmıştır. Diğer 13 şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam etmektedir. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

#diyarbakır operasyon
#terör operasyonu
#YDG-H
#izmir operasyon
9 yıl önce