|

Diyarbakır'da esrarengiz olay!

Diyarbakır'da yol kenarında bulunan ve çatlak oluşan topraktan kaynama sesi ve duman çıkması çevre sakinlerini endişelendirdi. Çatlağın oluştuğu toprak altından su kaynama sesi ile birlikte yükselen dumanın ağır koku yayması vatandaşları tedirgin ediyor.

İha
00:00 - 3/03/2013 Pazar
Güncelleme: 16:56 - 3/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
Diyarbakır'da esrarengiz olay!
Diyarbakır'da esrarengiz olay!

Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Hülya Tugay İlköğretim Okulu yanında yol kenarında boş bir arazide topraktan yükselen duman ve fokurdama sesinin ne olduğunu bilmediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu olayı araştırmasını istedi.

Yol kenarında bulunan elektrik direğinin yanında dumanın çıktığı toprak çatlağının sıcak olması da çevredeki insanların meraklarını arttırdı. Çevredeki vatandaşların söylemesi üzerine olaydan haberdar olduklarını belirten Mehmet Çavdar, yaklaşık 2 aydır aynı bölgeden dumanların yükseldiğini dile getirdi.

Çavdar, 'Burayı çevredeki vatandaşlar görüp bize bilgi verdi. Topraktan çıkan duman kokusu kükürtlü su olduğu izlenimi veriyor ama yine de merak ediyoruz. Topraktan fokurdama sesi geliyor. Sıcak su kaynağı olabilir ama yine de ne olduğunu bilmiyoruz. Yetkililerin incelemesini istiyoruz' dedi.

Dumanı görüp geldiğini belirten Mehmet Gök ise toprak çatlağının sıcak olduğunu söyledi. Gök, 'Buradan geçerken dumanı fark ettim, dumanın yanına geldiğimde çatlakta fokurdama sesi duydum. Çatlaktan parmaklarımı aşağı doğru koyduğumda parmaklarım ısındı. Yetkililerin bu olay ile ilgili inceleme yapmasını bekliyoruz' diye konuştu.

Hülya Tugay İlköğretim Okulu yanındaki bu olayın mutlaka incelenmesi gerektiğini belirten çevre sakinleri, bu dumanın zehirli olabileceğini de söyledi. Bu ihtimalin göz önünde bulundurulmasını isteyen vatandaşlar, çocuklarına zarar gelmeden yetkililerden dumanın kaynağının ne olduğunun araştırılmasını beklediklerini kaydetti.

11 yıl önce