|

Doğru rotaya girdiler

Hollanda basını ağız değiştirdi. Algeemen Dagblad Gazetesi, uçağın doğru iniş yaptığını yazdı. Pilot Bakstein de “Pilotlar yapılması gereken herşeyi yapmış” dedi.

00:00 - 3/03/2009 Salı
Güncelleme: 03:09 - 3/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Doğru rotaya girdiler
Doğru rotaya girdiler

Hollanda medyası, geçtiğimiz hafta Amsterdam'ın Schiphol Havalimanı'na 500 metre kala düşen THY uçağı pilotlarının doğru iniş yaptığını duyurdu. Algeemen Dagblad gazetesi, Amsterdam'da düşen Türk Havayolları uçağında göreve yapan Türk pilotların doğru bir iniş yaptığını yazdı. Haberde, deneyimli bir pilot olan Benno Bakstein'ın görüşlerine yer verildi. Kule ve THY uçağı arasındaki konuşmaları dinleyen Bakstein, pilotların iniş sırasında hata yapmadığını söyledi.

Bakstein, "Pilotlar yapılması gereken her şeyi yapmış, uçak belirlenen marjlarda uçmuş, koridoru güzel takip etmiş, sonra ani bir iniş yapılmış" dedi. Hollanda basını bu gelişmeyle birlikte Türk Hava Yolları Pilotları Derneği ve Yeni Şafak'ın birlikte dillendirdiği türbülans olasılığını ilk kez değerlendirmiş oldu.

Hollanda İçişleri Bakanı Guusje ter Horst ise, kazaya müdahalenin zamanında yapıldığını, herhangi bir gecikme olmadığını söyledi.


15 yıl önce