|

Dünyada 15 Temmuz dayanışması: Sizinleyiz

Kosova’nın güneybatısındaki Prizren’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında “Demokrasi Dayanışması Yürüyüşü” düzenlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Katılımcılar ellerinde “Sizinleyiz” pankartlarıyla Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğuna yürüdü.
Katılımcılar ellerinde “Sizinleyiz” pankartlarıyla Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğuna yürüdü.

TİKA desteğiyle Türkiye Mezunlar Birliği, İslami Değerler Akademisi, ARASTA ve Liberal Demokrasi Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik, KDTP Milletvekili Fikrim Damka, ülkedeki tek Türk belediyesi Mamuşa’nın Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Prizren Müftüsü Besim Berisha, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesinde Sinan Paşa Camisi’nde 15 Temmuz şehitleri için dua okundu.


DUALARLA ANILDI

Hollanda’da da iki ayrı kentte, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği ve Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinliklerde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kur’an okundu. 15 Temmuz fotoğraflarının sergilendiği etkinlikler, dualarla son buldu.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, dünyanın dört bir yanında farklı etkinliklerle anılıyor. Kosova Prizren’de “Demokrasi Dayanışması Yürüyüşü” yapılırken Hollanda’da iki ayrı kentte “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği düzenlendi.

#15 Temmuz
#Kosova
#Hollanda
6 yıl önce