|

e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır

e-Devlet girişi ile alt üst soy ağacı sorgulama yapmak isteyen binlerce kişi turkiye.gov.tr adresine akın etti. Yoğun nedeni ile e-Devlet uygulaması erişime kapatılmıştı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ise e-Devlet alt üst soy ağacı sorgulama sayfası girişi için açıklama yaptı. İşte e-Devlet soy ağacı sorgulama giriş sayfası ve soy ağacı öğrenme detayları.

Yeni Şafak
23:47 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 23:40 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  soy ağacı sorgulama hizmetini vatandaşın hizmetine açtı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü soy ağacı sorgulama hizmetini vatandaşın hizmetine açtı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü soy ağacı sorgulama sayfası erişim sorunu ile ilgili önemli bir duyuru yayımladı. Alt- Üst Soy Bilgisi raporlarının ne zaman tekrar erişime açılacağı açıklandı. Peki e-Devlet üzerinden soy ağacınızı nasıl çıkaracaksınız? İşte soy ağacı sorgulamak için yapmanız gerekenler...

Soyağacı sorgulama ne zaman tekrar açılacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından e-Devlet soy ağacı sorgulama erişimi ile ilgili şu açıklama yapıldı:

08.02.2018 tarihinde saat 14.00’da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02.00’e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02.00 - 04.00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04.00’dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.


Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soy ağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.


e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. PTT şubesinden e-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" yazısına tıklayınız. Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz. e-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

#e-Devlet
#soy ağacı
6 yıl önce