|

Ebola alarmı korkuttu

Batı Afrika''yı etkisi altına alan ebola salgını ikinci kez Türkiye''de alarma neden oldu. Nairobi-İstanbul seferini yapan uçakta yer alan Nijeryalı yolcunun ardından önceki gün de Osmaniye''de bir kişi ebola şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

.
00:00 - 16/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:07 - 15/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ebola alarmı korkuttu
Ebola alarmı korkuttu

Uganda''dan yaklaşık bir hafta önce Osmaniye''ye gelen bir kişi, ''Ebola'' şüphesiyle Adana''daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi''ne sevk edildi. Alınan bilgiye göre, yaklaşık 5 ay önce çalışmak için gittiği Uganda''dan bir hafta önce memleketi Osmaniye''nin Bahçe ilçesine dönen İ.K. (34), dün akşam ateşlenerek Osmaniye Devlet Hastanesi''ne başvurdu. Yakınlarının, hastanın yurt dışından geldiğini belirtmesi üzerine görevliler, İ.K''yı Ebola virüsü taşıyabileceği şüphesiyle ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi''ne sevk etti. İ.K''nın burada yapılan ilk incelemesinde ebola bulgusuna rastlanmadı. Prosedür gereği hastadan alınan kan örnekleri Sağlık Bakanlığına gönderildi. Öte yandan İstanbul''da ebola şüphesi ile gözlem altına alınan Nijeryalı hasta, bu virüsü taşımadığının kesinleşmesi üzerine önceki gün taburcu edilmişti.

BİLANÇO ARTIYOR

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12-13 Ağustos arasında 152 yeni Ebola vak''ası tespit edildiğini ve bu hastalardan 76''sının hayatını kaybettiği açıkladı. Son vak''alarla ebola virüsünden ölenlerin sayısı bin 145''e yükseldiği bildirildi.

Batı Afrika''daki binden fazla kişini yaşamının yitirdiği ebola salgını kontrol altına alınamıyor. Özel giyimli ekipler, Batı Afrika ülkelerinde çalışmalarını bu şekilde yürütüyor.

10 yıl önce