|

Eğitimli kadın toplumun ışığıdır

Anadolu’nun dörtbir yanından gelen 3500 çiftçi kadının katıldığı “Bu toprağın kadınları Milli Tarım Ruhu ile Buluşuyor” toplantısında konuşan Emine Erdoğan, “Eğitimli kadın, toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:24 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Eğitimli kadın toplumun ışığıdır
Eğitimli kadın toplumun ışığıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ATO Congresium'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhu ile Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Anadolu'nun dörtbir yanından gelen 3500 çiftçi kadının katıldığı toplantıda konuşma yapan Emine Erdoğan, "milli tarım" ruhunun böylesine anlamlı bir günde kadınlarla buluşturulmasını çok değerli bulduğunu ifade etti. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Erdoğan, "Umarım ki bugün, mağdur ve mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, dünyanın tüm kadınlarına huzur, başarı ve mutluluk getirir" diye konuştu. Erdoğan, ithalata dayalı tarım ve hayvancılık anlayışının ortadan kaldırılması, arazi bölünmelerinin önlenmesi, havza bazlı üretim, çiftçiye gübre ve mazot desteği yanında eğitimin önemine değindi. Toprağa sadece tohum değil, birikim ve bilinç de ekildiğini söyleyen Erdoğan, kadınların rolüne işaret etti. Erdoğan, "Eğitimli kadın, toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir" dedi.



ZENGİNLİĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ


Anadolu toprağının aynı zamanda şifa kaynağı olduğunun altını çizen Emine Erdoğan şunları aktardı: "Dünya, tıbbi bitkilerin değerini anlamış, bu alana büyük yatırımlar yapmaktadır. Üstelik Türkiye'deki bitki zenginliğini de fark ederek, şifa kaynaklarımızı ithal etme çabası içindedir. Bize düşen, bu topraklarda yetişen endemik bitki zenginliğine sahip çıkmak, onu nasıl kullanacağımızı öğrenmektir" Geleneğimizden gelen bu kadim şifa reçetelerini modern tıbbın da kabul ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, bu işi merdiven altından çıkarıp, bilimsel bir zemine kavuşturmanın gereğine vurgu yaptı. Kadın çiftçilerin, bitkilerin doğru usullerle toplanması, kurutulması ve saklanması konusunda hassasiyet göstermesinin önemine değindi.



ÇELİK GİBİ GÜÇLÜ KADINLAR


Emine Erdoğan, sözlerini kadınların feraset ve basiretine güvendiğini belirterek bitirdi. Erdoğan, 15 Temmuz'da kadınların demir tankların karşısına çelik gibi güçlü iradeleri ve cesaret dolu yürekleriyle çıktıklarını söyledi. Programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir konuşma yaparak Milli Tarım projesini anlattı. Halk oyunlarının da icra edildiği programa milletvekilleri, bakan eşleri, Ankara il protokolü ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen kadınlar katıldı. Dokuz yatırımcı çiftçi kadına plaketleri takdim edildi.


#Emine Erdoğan
#Eğitim
#Toplum
#Anadolu
#15 Temmuz
7 yıl önce