|

'Şehidime her gün çay bırakıyorum'

15 Temmuz’da İBB önünde şehit olan Tolga Ecebalın’ın babası 15 Temmuz'u ve oğlunu anlattı. "Bir çay bahçesi olsun isterdi. Şimdi Tolga’nın ismini verdiğimiz bir çay bahçemiz var. Oğlum için yaptığım köşede her gün onu anıyorum" diyen baba, 15 Temmuz gecesi oğlunun gözleri önünde şehit oluşundan bahsetti.

Yeni Şafak
14:17 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 15:03 - 11/07/2017 Salı
Diğer
​15 Temmuz’da İBB önünde şehit olan Tolga Ecebalın’ın babası 15  Temmuz'u ve oğlunu anlattı.
​15 Temmuz’da İBB önünde şehit olan Tolga Ecebalın’ın babası 15 Temmuz'u ve oğlunu anlattı.
15 Temmuz
'da İBB önünde şehit olan
Tolga Ecebalın
'ın babası Tarık Ecebalın o geceyi anlatırken gözyaşlarını tutamıyor. Türkiye için en başta kendi canı olmak üzere ailesinin tamamını feda edeceğini söyleyen baba Ecebalın, "Artık Tolga bu vatanın evladı. Benim Tolga'm şehit düştü, binlerce çocuğum oldu" diyor.

'Tolga vatanın evladı oldu'Tolga'sız 365 gün. Hasret, hüzün, özlem. Tolga'nın bize bıraktığı şeref, gurur. Allah devletimizden razı olsun. Bizi bir gün bile yalnız bırakmadılar. Her gelen 'Biz de bir Tolga'yız, biz de senin evladınız' dedi. Tolga vatanın evladı oldu. Tolga'nın en büyük hayalini gerçekleştirdik. Bir çay bahçesi olsun istiyordu. Şimdi Tolga'nın ismini verdiğimiz bir çay bahçemiz var. Onunla ilgili bir köşe de yaptık. Burada onun için hazırladığım masaya her gün bir bardak çay bırakıyorum. Onu anıyorum.'Bir odada buldum oğlumu'

Oğlu Tolga ile yaralılara yardım ettiklerini söyleyen Tarık Ecebalın, ağır bir ateş altında kaldıklarını ve o sırada oğlunun yaralandığını söyledi. Sabah'ın haberine göre; Tarık Ecebalın şöyle konuştu:

"Tolga, Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrini korumak için evden çıktı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ben de sokaklara çıktım. Saraçhane'de oğlumla buluştuk. Yaralıları taşıdık, yardımcı olduk. Bir ara çok ağır bir ateş altında kaldık. Kafamı kaldırdığımda oğlumun beyaz pantolonu kanlar içindeydi. Hastaneye yetiştirdik onu. Haseki'de koridorlar kan içinde, insanlar yerlerde, doktorlar ve hemşireler gözyaşları içindeydi. Tolga'yı doktorlara verdikten sonra hiç haber alamadık. Ameliyathanelere, servislere baktım. Bir odada 4 şehidin arasında buldum oğlumu. Öptüm, kokladım. Yapacak bir şeyim kalmamıştı. Tolga'nın dediği oldu. Allah Tolga'ya şehitliği nasip etti."


'Erdoğan'ın kıymetini bilmek lazım'
Allah bu millete, bu ülkeye Erdoğan gibi bir lider nasip etti. Bunun kıymetini bilmek lazım. Herkes FETÖ'nün karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi durursa yeter. Onun mücadelesinin yarısını verseler yeter.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#Tolga Ecebalın
7 yıl önce