|

Ek yerleştirmede rekor kontenjan

Bu yıl 280 bini aşan rekor seviyedeki boş kontenjan ek yerleştirmeye açılırken yerleşme bekleyen öğrencilere ikinci fırsat doğdu.Tıptan mühendislik fakültelerine kadar binlerce bölüm ek kontenjana açıldı.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:47 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Boş kontenjan sayısının yüksek olması dikkat çekt
Boş kontenjan sayısının yüksek olması dikkat çekt

Üniversite için YKS ek kontenjan tercih kılavuzu yayınlanırken boş kontenjan sayısının yüksek olması dikkat çekti. Bu yıl 280 bini aşan rekor seviyedeki boş kontenjan ek yerleştirmeye açılırken yerleşme bekleyen öğrencilere ikinci fırsat doğdu. Tıptan mühendislik fakültelerine kadar binlerce bölüm ek kontenjana açıldı. Ayrıca yerleştiği halde kayıt yaptırmayanların sayısı da 151 bini buldu.

20 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri alınmaya başlandı. ÖSYM tarafından yayınlanan ek kontenjan tercih kılavuzu ile birlikte on binlerce öğrenci boş kontenjanları doldurmak için yarışacak. Adaylar tercihlerini, 20 Eylül’e kadar kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden bireysel olarak yapacak.

151 BİN ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRMADI

İlk yerleştirmelerin yapılmasının ardından üniversitelerde 128 bin 516 kontenjan boş kaldı. 151 bini aşkın aday da kazandığı halde kayıt yaptırmadı. Bu suretle lisans programlarında 141 bin 41, önlisans programlarında ise 139 bin 68’e olmak üzere boş kontenjan sayısı toplamda 280 bin 109’a yükseldi. Bu durum üniversiteye yerleşmeyi bekleyen yüzde 56’lık adaya yeni bir fırsat oldu.

  • FAVORİ ÜNİVERSİTEDE BOŞLUK VAR
  • Öte yandan az rağbet gören bölümlerin yanı sıra özellikle en çok tercih edilen üniversite programlarının kontenjanların da doldurulamaması dikkat çekti. Aralarında ODTÜ, Gazi, Hacettepe, Boğaziçi, Galatasaray, Ankara ve İTÜ gibi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinde boş kontenjanlar kalırken en çok tercih edilen mühendislik ve tıp gibi bölümlerin dolmaması da dikkat çekti.
#üniversite
#Tercih
6 yıl önce