|

Ekonomik terör ajanlarına soruşturma

Sosyal medya üzerinde ekonomik terör ajanlıkları yapanlara İçişleri Bakanlığı fırsat vermiyor. Dolar kuru üzerinde manipülasyon yapan 346 hesap takibe alındı. İçişleri Bakanlığı, “Tespit edilen hesaplar hakkında adli tahkikat baştıldı” dedi.

Haluk Karakaya
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 03:33 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Yapılan incelemeler kapsamında savcılık bu hesaplar hakkında işlem yapacak.
Yapılan incelemeler kapsamında savcılık bu hesaplar hakkında işlem yapacak.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, kurda yaşanan spekülasyona karşı sosyal medyadaki dolar provokatörü hesaplara savaş açtı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca olumsuz algı oluşturan 346 sosyal medya hesabını tespit edildi. Yapılan incelemeler kapsamında savcılık bu hesaplar hakkında işlem yapacak.

PROVAKATÖRLER BOŞ DURMUYOR

15 Temmuz'da istediklerini alamayanlar bu sefer ekonomik darbe yapmaya çalışıyor. Türk ekonomisine zarar vermek için dolar üzerinden spekülasyon yapan ABD, tehditlerine açıktan devam ediyor. Bu durumu fırsat bilen provokatörler de sosyal medya üzerinden harekete geçti. Sosyal medya hesapları üzerinden ekonomik krizi işaret edercesine manipülatif ve yalan içeren paylaşımlar yapıldı.

O HESAPLAR TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye aleyhinde paylaşım yapan kişiler siber ekiplerce yakın takibe alınarak tespit edildi. Teknik çalışma ve ihbarlar sonucu harekete geçen yetkililer, 346 sosyal medya hesabını belirledi. Saptanan hesaplar hakkında savcılıklar yasal işlem yapacak. Yetkililer bu tür provokatif eylemlere karşın sakin ve sağduyulu olunması gerektiğini vurguladı. Algı oluşturmaya yönelik paylaşım yapan hesap ve kişileri ise yetkili birimlere ihbar etmeleri konusunda uyarıldı.

  • BTK da devrede
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, sosyal medyada “Dövizlerin devlet eliyle Türk lirasına (TL) çevrileceği” ve “Dolar kurunun sabitleneceği” iddialarını yayan kişi ve kuruluşlar hakkında inceleme başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye göre, sosyal medyada dolaşan “Dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrileceği” ve “Dolar kurunun sabitleneceği” iddialarını yayan kişi ve kuruluşlar takibe alındı. Kamuoyunda infial uyandırmaya ve toplumu yanlış yönlendirmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanlar hakkında uygulanacak yasal yaptırımlar bulunuyor. BTK, söz konusu içerikleri yayınlayarak veya paylaşarak söz konusu amaca hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında, ilgili kurumlarla iş birliği yaparak her türlü yasal incelemenin takipçisi olacak.
#Sosyal medya
#Siber suç
#Ekonomi
6 yıl önce