|

Bosna Hersek'ten Ramazan Mesajı

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Husein Kavazoviç, Ramazan ayının inananlar için nefsin temizlenmesi ve toplumun güçlendirilmesinin tam zamanı olduğunu belirterek, "Bu Ramazan ayında ülkemizdeki sel falekatinde evlerini ve mallarını kaybeden insanları düşünmemiz lazım'' dedi.

Yeni Şafak
20:11 - 27/06/2014 Cuma
Güncelleme: 21:18 - 27/06/2014 Cuma
AA
Bosna Hersek'den Ramazan Mesajı
Bosna Hersek'den Ramazan Mesajı
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayı öncesindeki son cuma namazında camileri doldurdu. Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii'ndeki cuma hutbesini Reis-ul Ulema Husein Kavazoviç verdi.


Kavazoviç, Ramazan ayının islam aleminde "on bir ayının sultanı" olarak nitelendirildiğini belirterek, Ramazan ayının inanan insanların nefsini temizlediği ay olduğunu vurguladı.


İnsanların neyin yalan neyin gerçek olduğunu görebilmeleri için gönderilen Kur'ın-ı Kerim'inin de bu ayda indirildiğine işaret eden Kavazoviç, Ramazan ayının aynı zamanda farklı olanlarla dayanışma içerisinde olup, bu şekilde farklı olanlarla birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmenin mümkün olduğunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Kavazoviç, bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılmasının önemine dikkat çekerek, insanın fakirlerin durumunu anlaması açısından güzel bir fırsatın olduğunu ifade etti.


Oruç tutmakla Yüce Allah'ın kaynağı olduğu ruhun gücünün inşa edildiğini belirten Kavazoviç, şöyle devam etti:


"Oruç tutarak insan sürekli Allah'ı düşünüyor. Aynı zamanda hissettiği açlık ve susslukla fakirlerin durumunu düşünüyor. Bu Ramazan ayında ülkemizdeki sel falekatinde evlerini ve mallarını kaybeden insanları düşünmemiz lazım. Evini kaybeden birçok vatandaşımız bu Ramazan ayını kamplarda geçirecek, bu yüzden onları unutmamalıyız ve onların yanında olmalıyız."
#Husein Kavazoviç
#Bosna hersek
#Ramazan
10 yıl önce