|

Emekliye ek para müjdesi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelen emeklilere banka promosyonu konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Çelik, ''Kararlıyız. İnşallah kısa süre içinde netice alırız'' dedi.

.
00:00 - 6/09/2013 Friday
Güncelleme: 22:10 - 5/09/2013 Thursday
Yeni Şafak
Emekliye ek para müjdesi
Emekliye ek para müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Makedonya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dime Spasov ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanında işbirliğini öngören protokol imzalandı. İki ülke arasında birçok alanda işbirliği bulunduğunu belirten Çelik, protokolün de bu işbirliğine önemli katkı sunacağını belirtti.

TİCARETİMİZ ARTMALI

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de olumlu bir çizgide seyrettiğini ifade eden Bakan Çelik, '2002'de 116 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 3 kattan daha fazla artarak 378 milyon dolara ulaşmış bulunuyor. Ticaret hacmimizi artırmak için daha fazla gayret sarfetmemiz gerekiyor' dedi.

EYLÜL DÜZENLEMESİ

Çelik, alt işverenlikle ilgili düzenlemede gelinen noktaya ilişkin soru üzerine, çok kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyledi. Bunun yalnız alt işveren çalışanlarının değil kadın istihdamını ve o alanda yaşanan sorunları da içine alan bir yasa olduğuna dikkati çeken Çelik, 'Eylül ayı içinde nihai değerlendirmelerimizi yapacağımızı daha önce ifade etmiştim, o noktadayız' dedi.

Bankaların müdürleriyle temaslar sürüyor

Emeklilere banka promosyonuyla ilgili çalışma olup olmadığının sorulması üzerine bu konunun toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme geldiğini hatırlatan Çelik, 'Kurumlarımız bankalarla, banka genel müdürlükleriyle irtibatlarını sürdürüyorlar. Çözümde kararlılığımız var, inşallah kısa süre içinde netice alırız' dedi.


11 years ago