|

Eminağaoğlu'nun yerine sağ kolu

YARSAV'ın yeni Başkanı Eminağaoğlu'nun sağ kolu olan Emine Ülker Tarhan oldu

Haber Merkezi
00:00 - 20/11/2009 Cuma
Güncelleme: 00:47 - 20/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Eminağaoğlu'nun yerine sağ kolu
Eminağaoğlu'nun yerine sağ kolu

Seçimlerde en çok eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ismini çizerek yönetimden tasfiye eden Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) yeni başkanlığına Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde Tetkik Hakimi olan Emine Ülker Tarhan seçildi.

Daha önce başkan yardımcısı olarak görev yapan Tarhan, "Eminağaoğlu'nun sağ kolu" olarak biliniyor ve birliğin her faaliyetinde Eminaaoğlu'nun yanında yer alıyordu. Dün akşam saatlerinde yeni görevine seçildikten sonra televizyon kameralarının karşısına geçen Tarhan, eski başkana bağlılığını bir kez daha açıkladı. Tarhan, 'Eminağaoğlu'nun eskisi gibi yine YARSAV'la bütünleşmiş olarak' görev yapacağını bildirdi. Yeni Yönetim Kurulu'nun toplantısının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Tarhan, "Temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan uygulamalara karşı yargı bağımsızlığı ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin tüm kural ve kurumlarıyla yaşama geçirilmesi hedefiyle mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yönetim Kurulu toplantısında seçim ve görev dağılımının yapıldığını belirten Tarhan, Önder Tekin'in Genel Sekreter, Murat Arslan'ın Sayman, Kazım Dağdeviren, Nuh Hüseyin Köse ve Fetih Sayın'ın YARSAV Başkan yardımcılıklarına oy birliğiyle getirildiklerini söyledi.

14 yıl önce