|

Eminönü'nde kaçak papağan operasyonu

İstanbul Eminönü'nde yurda kaçak sokulduğu belirlenen ve piyasa değeri yaklaşık 800 bin lira olan 110 papağan, 4 saka, 1 saka melezi, 5 dogo ırkı köpek ele geçirildi.

Yeni Şafak
14:25 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 22/04/2015 Çarşamba
AA

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afrika ile Hindistan'dan yasa dışı yollarla getirilen nesli tükenmekte olan bazı hayvan türlerinin Eminönü'ndeki evcil hayvan satış mağazalarında satıldığını tespit etti.



Polis ekipleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileriyle 10 iş yerine baskın düzenledi.



İş yerlerinde, ''Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'' (CİTES) kapsamında ithalatı yasak olan ve ülkeye yasa dışı yollarla getirildiği belirlen farklı türlerde 110 papağan, 4 saka, 1 saka melezi ve 5 dogo ırkı köpek bulundu.



Piyasa değeri yaklaşık 800 bin lira olan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na götürüldü.



Operasyonda 10 iş yeri sahibi hakkında yasal işlem yapıldı.

#Eminönü
#Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü
#papağan
#kaçak hayvan
9 yıl önce