|

Engellilere engel olmamalı

Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, “Engellilere kaldırımlar, otobüsler, asansörler engel olmamalı” dedi.

Aa
00:00 - 15/05/2012 Salı
Güncelleme: 21:33 - 15/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Engellilere engel olmamalı
Engellilere engel olmamalı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Engellilere kaldırımlar, otobüsler, asansörler engel olmamalı' dedi.

AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı tarafından Meriç Düğün Salonu'nda düzenlenen, 'Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katılan Bakan Şahin, geçen hafta sonu, 'Anneler Günü'nün kutlandığını anımsatarak, 'Engelli annelerimizin ellerini iki defa öpüyorum' diye konuştu.

Şahin, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını kucaklayıcı politikalar ürettiklerini, yaşam, eğitim ve sağlık konularında hizmet kalitesini ve çeşidini artırdıklarını belirterek, engellilere ise daha fazla pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı. Şahin, esas engelin zihinlerde, düşüncelerde ve vicdanlarda olduğuna dikkati çekerek, 'Engelin ayakta, kulakta, gözde olmadığını gördük' ifadesini kullandı.

Engellilerin eğitimi için fırsat eşitliği sağladıklarına işaret eden Şahin, 'Engelli çocuğu olan annelere 5 yıl önce emekli olma hakkı getirdik' dedi. Şahin, şöyle devam etti:

'Birbirimizle yaşamayı, empati yapmayı öğrendik. Engellilerin nasıl zor şartlar altında yaşadığını kabul ettik. Engellilere kaldırımlar, otobüsler, asansörler engel olmamalı. Bakanlığımız bunların hepsini takip ediyor.

Engelliler çalışmak istiyor. Biz de sizin çalışmanız için gerekli altyapıyı hazırlıyoruz.'


-'ENGELLİLER ADALETLİ BİR ŞEKİLDE İŞE YERLEŞTİRİLECEK'-

Engelli memur alımı için iki hafta önce sınav yapıldığını hatırlatan Şahin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile 4 ay söz konusu sınav için çalıştıklarını söyledi.

Şahin, engellilerin adaletli bir şekilde işe yerleştirileceklerini dile getirerek, 'Siz mutlu olmadıkça biz mutlu değiliz. Siz huzurlu olmadıkça biz huzurlu değiliz. Sizin ve bizim kaderimiz bir. Etle tırnak olmuşuz' diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde engelliler için birçok atılım yapıldığını vurgulayan Fatma Şahin, 'Bu ekip iş başında oldukça size hizmet edecek' dedi.

Şahin, törenin sonunda AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı tarafından hediye edilen 9 tekerlekli sandalyeyi sahiplerine verdi.


12 yıl önce