|

Enkazda evlat acısı

Van'daki ikinci büyük depremde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin ailesi Van'a geldi.

Cihan
00:00 - 18/05/2012 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 18/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Enkazda evlat acısı
Enkazda evlat acısı

Van'daki ikinci büyük depremde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin ailesi Van'a geldi. Oğlunun vefat ettiği kenti görünce çok duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan anne Keiko Miyazaki, oğlunun enkazı altında kalarak can verdiği Bayram Oteli'nin enkazına çiçek bıraktı. Enkaz alanında oğlundan kalan bir eşya bulabilmek için arama yapan ve yıkıntıdan kalan beton parçalarını inceleyen anne Miyazaki gözyaşlarını tutamadı.

OĞLUNUN ACISINI UNUTMADI

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde Bayram Oteli'nin enkazında hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, iki erkek kardeşi ve depremden yaralı kurtulan Konnai Miyuki Van'a geldi. Havaalanında Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya ve Halkla İlişkiler Müdürü Sait Solak tarafından karşılanan anne Keiko Miyazaki, kısa bir açıklama yaptı. Van'a gelir gelmez çok duygulandığını ve gözyaşlarını tutamadığını belirten anne Miyazaki, “Çünkü oğlum burada hayatını kaybetmişti" dedi.


Gözyaşlarını tutamadı

Van'da ilk olarak oğlunun yardım için gelip kaldığı ve öldüğü Bayram Oteli'nin enkaz alanına giden anne Keiko Miyazaki, enkaz alanına oğlu için çiçek bıraktı. Ardından oğluna ait bir eşya bulabilmek için enkaz alanında arama yapan anne Miyazaki, yerden aldığı toprak ve bazı kağıtları alarak poşete koydu. Bu sırada gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Çevredeki vatandaşları da duygulandıran Keiko Miyazaki, oğlu için dua ettikten sonra otelin yıkıldığı enkaz alanından ayrıldı.



12 yıl önce