|

Erdoğan: Bizi kurla vuramazsınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, son dönemlerdeki kur artışına değinerek, "Birileri kurmuş, şuymuş, buymuş diyor... Geçin onları. Bizi kurla vuramazsınız" ifadesini kullandı. Muhalafete 'hayatınız boyunca bir fidanınız yok. Yıkım ittifakına geçit vermeyeceğiz' diyen Erdoğan, son Davos ziyaretinde IMF Başkanı ile arasında geçen diyaloğu da açıkladı.

Yeni Şafak
15:30 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 17:38 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Isparta'da vatandaşlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri kapsamında Isparta'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu meydanda hükümetine, geleceğine sahip çıkan bir Isparta görüyorum. Şimdi buradan tüm Isparta'ya sormak istiyorum; Türkiye'yi şahlandırmaya hazır mıyız?

Makamların, mevkilerini koltukların bizi hedefimizden alıkoymasına asla izin vermedik. 16 yıl önce iktidara gelirken nasıl heyecanlıysak, bugün de ilk günkü aşkla bu meydanda aynı heyecandayız.

Son rakamları açıkladı


"Bu iş kürek işi değil yürek işi"

Bizi kurla, manipülasyonlarla vuramazsınız. Biri çıkmış yatırımları durduracağız diyor, diğeri çıkmış başka bir şey diyor. Kurla murla bizi vuramazsınız. Bizi manipülasyonla vuramazsınız.

Sen SGK Genel Müdürü olduğun zaman o hastanelerin durumu neydi Bay Kemal. Gel de hastane gör. Hastane görmek istiyorsan Mersin'e, Isparta'ya, Kayseri'ye gel. Laf ola beri gele yok. Biz ne söz verdiysek onu yaptık, yapıyoruz, yapacağız.

Girdiğin her seçimi kaybettin. Şimdi ne diyor? Gel bakalım Muharrem diyor görevlendirme yaparken. İşte 24 Haziran bunlara haddini bildirme günü olacaktır.

"Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz"

Ülke yönetimine talip olduğunu iddia eden şahıslar, yatırımların önemsiz olduğunu öne sürüyor. Yıkacağız diyorlar. Hayatınız böyle geçti sizin. Türkiye'nin ufkunu açan projeleri durdurmaktan bahsediyorlar. Güzel bir sözümüz var; tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış. Bunlar kafayı Türkiye'nin prestij projelerine takmış. Bunlara bu ülke emanet edilir mi?

  • FETÖ'yü teslim etmemeleri için şimdiden ipe un seren birine Türkiye emanet edilir mi? Telefonda kulağına her üfleneni doğru sanan birine Türkiye'nin direksiyonu emanet edilir mi? Vakit Isparta vakti, vakit Türkiye vakti...

"Türkiye'yi yeniden şaha kaldırmanın hayalini kuruyoruz"

Yaparsa yine AK Parti yapar. Bizim en büyük referans kaynağımız Isparta'ya, Türkiye'ye yaptığımız eserlerdir.

Belediye Başkanlığı dönemlerim çıraklık ve kalfalıktı. Başbakanken ustalık, Cumhurbaşkanlığı döneminde ustalıkta irtifa kazandığımız dönemler oldu. Bunların hepsini ortak akıl ile yaptık. Ekibimizle birlikte yaptık. Şimdi Türkiye'yi yeniden şaha kaldırmanın hayalini kuruyoruz.

Yıkım ittifakının bizi engellemesine bizi engellemesine izin vermeyeceğiz.

Ya 16 yıllık kazanımlarımızı daha yukarılara taşıyacağız ya da yıkım ittifaklarının bu yatırımlarını heba etmesini seyredeceğiz. Siz bunlara müsaade etmezseniz biliyorum. Kasası boş bir ülke istemezsiniz.

  • "Bugün borç alan yarın emir alır dedim"
  • Son gittiğim Davos'u hepiniz biliyorsunuz. Sonra da gitmedim zaten. Orada IMF'nin başındaki isimle konuşuyorduk.
  • Kendisine açıkça söyledim; siz, IMF olarak bizi siyaseten yönetemezsiniz. Benim yaptığımı yapıp, bizi yönetmeye çalışırsan kapıdan geri dönersin dedim.
  • IMF'nin bütün borcunu ödedik. Onlar bizden sonrasında 5 milyar euro borç istedi. Arkadaşlar sordu verelim mi diye? Verin dedim. Bugün borç alan yarın emir alır verin dedim. Biz buyuz... Şimdi ortaya çıkanlar bunların karşısında el pençe divan dururlar."



Başbakan Isparta'da

Başbakan Binali Yıldırım da Erdoğan'dan önce vatandaşlara hitap etti.

24 Haziran'a sayılı günler kaldığını ifade eden Başbakan, "Bu seçimlerin bir özelliği var. Bu seçimlerde ilk defa sandıkta 'ülkeyi kim yönetecek' ona siz karar vereceksiniz. Vesayetçilere, kumpasçılara işi bırakmayacağız. Sandıkta bu işi bitirmeye hazır mısınız? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bunların işleri güçleri ya yıkmak ya da bol keseden atmak" ifadesini kullandı.

Başbakan ayrıca, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yerli otomobille ilgili açıklamalarına ilişkin de "Yerli otomobil yapmak ilkelliktir diyorlar ilkel olan sizsiniz... İşleri güçleri yıkmak" cevabını verdi.



#24 Haziran 2018
#Seçim
#Erdoğan
#Isparta
6 yıl önce