|

Erdoğan önemli açıklamalar yapacak

Toplantılar sürerken gazetecilerin karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, istişare kamplarının AK Parti’nin önemli geleneklerinden biri olduğunu belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 05:01 - 7/10/2018 Pazar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Çelik, Başkan Erdoğan’ın kampın açılış konuşmasını yaptığını, bugünkü kapanış konuşmasında da önemli açıklamalarda bulunacağını bildirdi. Kampta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat yönettiği oturumda, Soylu, başta terör ve uyuşturucuyla mücadele olmak üzere geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Çelik bu oturumda terörle mücadele konusundaki hassasiyetler, şimdiye kadar yapılanlar, terör örgütlerinin yeni metotları, şehirlerdeki yapılanmaları konusundaki hassasiyetlerin bir kere daha altının çizildiğini vurguladı.

BAĞIMLILIKLA 4 KOLDAN MÜCADELE

Çelik’in toplantılar ve sunumlarla ilgili verdiği bilgilerden öne çıkanlar şöyle: Burada, Milletvekili arkadaşlarımızın soruları, tespitleri oldu. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda gelinen nokta, ortaya çıkan raporlar nedir, kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bunun yanı sıra teknoloji bağımlılığından, tütün bağımlılığına kadar geniş bir alanda arkadaşlarımızın, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığının ortak bir çalışma yapması, mevcut çalışmaları yeni formatlarla daha güçlendirmeleri, bunun halkımızla daha çok paylaşılması için talimatlar vermişlerdir.

  • Yerli kurumlar devreye girecek
  • Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı danışmanlık şirketi McKinsey konusundaki hassasiyetinin açık ve net olduğunu vurgulayan Çelik, bu kuruluşla bir sözleşme imzalanmadığını ve para ödenmediğini söyledi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili “Kendisinin genel hassasiyeti, Türkiye'de yapılabiliyorsa özellikle proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla bunun yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir” dedi.
#Ömer Çelik
#AK Parti
6 yıl önce